Beskrivning av Tippan

Tippan är en 7-årig kastrerad honkatt som behöver en egen matte eller husse som är mycket hemma, och vill ha en alldeles egen vän. Tippan trivs inte så bra med andra lekfulla katter. I sin nuvarande familj bor hon med en helt döv vit devonrexhane, som vill leka, leka, och Tippan flyr och flyr. Den busige hanen ser allt på lek och vill jaga ifatt henne, men då gömmer sig Tippan på sin favoritplats under täcket där hon förskrämt morrar, vilket inte den döva katten hör. Utan den unga kattkillen landar istället med en duns på täcket ovanpå Tippan, (det är ju så frestande att se henne röra sig under tyget) som förskräckt letar upp något annat fredat hörn.

Tippan blir en helt annan katt när hon får vara ifred från andra katter och få vara ensam katt i en värld där det inte finns framfusiga hundar eller andra katter som påverkar hennes vardag och rutiner. Som individ är hon mest präglad på människor, och föredrar en varm famn, ett ledigt knä där hon kan ligga nära, nära och spinna. Hon är en väldigt behaglig katt med grace, som inte kommer till sin rätt gömd undan andra katter.

Tippan är en liten och blyg katt, men i rätt hem med mycket kärlek och omsorger skulle hon kunna blomma upp och till och med bli en busig kattfröken.

Tippan har haft otur genom hela sitt liv och haft flera hem, och det är oerhört viktigt att hennes sista familj verkligen är den absolut rätta. Och att man ger henne det lugn och den trygghet hon behöver. Det är inte en katt som är lämplig för en barnfamilj, utan snarare till någon som har gått i pension eller av annan anledning är mycket hemma, och som kanske kan vara intresserad av en seniorkatt.

Tippan är fullt frisk (dock väldigt tunnhårig) och hennes uppfödare finns med i bilden med en önskan att hennes katt kan få det så bra som möjligt.

Vi kan inte nog betona vikten av att Tippa måste komma till ett hem där hon förblir ensam djur då vi med säkerhet vet att det är då hon mår som bäst, trots rasbeskrivningen nedan.

Ras: Devon rex
Kort rasbeskrivning: (http://www.katter.nu/special/rex/devonrasbeskr.htm)
Den lockiga katten med de stora öronen!
Följ med och lär dig mer om denna underbara kattras!

Det är kallt och trist ute, du ligger och "huttrar" under täcket! Då kommer din älskling långsamt fram till dig, stryker sin kind mot din, kurrar högt och ljudligt och kryper sedan ner under täcket och värmer din frusna kropp. Troligtvis lämnar den dig inte förrän du stiger upp! Detta är en Devon Rex i ett nötskal. Den är fylld med värme och kärlek till den tvåbenta människan. Den har även lätt att komma överens med andra fyrbenta.

Devon Rexen är en "sorglös" katt som älskar att hänga med där det händer saker. Ett hopp direkt från golvet upp på axeln för att få en åktur hör till vardagen. Den "pratar" gärna med en behaglig röst som kan få vem som helst att smälta.

Tippan finns i Göteborg.

Om du är intresserad av att få veta mer om Tippan,  kontakta Thina Hermansson mejlledes på thina@hittehund.info