Beskrivning av Snövit

Om man är intresserad av Snövit går det bra att maila till oss på info@hittehund.nu och berätta om sig själv tillsammans med sina kontaktuppgifter så får man kontakt med Snövits kontaktperson.

Snövit är en gudasnäll hund, men som har haft en ägare som inte förtjänat henne. Hon blev omhändertagen av Polisen efter att hon hittats bunden själv utan ägare i närheten, och blev sedermera placera på ett hundstall. Snövit hade då mjölk i juvren och måste ha haft sina små valpar någonstans och själv blivit dumpad. Länsstyrelsen beslöt att ägaren inte skulle få tillbaka Snövit, och just nu bor Snövit i trygg hemmamiljö nära Skövde i Västra Götaland.

Snövit är en mycket klok och vänlig hundflicka med ett enormt lugn. Hon är kolugn och vill helst vara med. Hon föredrar sällskap och uppmärksamhet ifrån människor före hundar och tycks inte ha så stort intresse av att lära känna eller leka med andra hundar. Hon går helst undan ifall andra hundar visar intresse för henne. Hundvana människor däremot dras hon till och är mycket social och kelen, barn är hon också snäll mot.

Snövit är en rätt stor och klumpig hund som inte alls är medveten om sin egen storlek. Hon kan i sin glädje bli lite yr och hoppig och om hon blir riktigt glad när hon träffar någon hon känner väl kan hon av misstag putta omkull folk så man har henne rakt över sig, och hennes mål är helst att få sitta i knät. Riktigt små barn skulle hon säkert i sin iver kunna välta, men att bo i en familj med lite äldre barn kan säkert gå bra.Hon har en underbar personlighet och ett fint temperament, och skulle säkert gärna bli en bra följeslagare för någon som liksom Snövit trivs i skog och mark på ordentliga promenader.

Hon är en mycket enkel hund att ha att göra med, och kräver inte så jättemycket aktivitet utan är nöjd med långa promenader lös eller i koppel och enkla uppgifter som att söka upp godbitar eller lite spår av köttbullar. Hon är mycket duktig på att vara lös och i skogen väljer hon gärna leriga diken att hoppa ned och slänga sig i. Däremot tycks hon inte vara förtjust i att simma i sjön.

Snövit äter idag torrfoder av märket Royal Canin, och hon är alltid bra i magen, har inga allergier eller överkänslighet mot någon kost. Hon har jättefin hud och inga problem med rodnad kring tassarna. Hon tar godis mjukt och fint men lägger sig sällan till ro med ett ben. När hon får ben leker hon med dem, slänger upp dem i luften och busar med dem, tuggar något, sedan försöker hon gömma dem. Snövit har god aptit och äter mycket bra.Hon har vad vi vet ingen vana vid katter, men har träffat hästar och kor på nära håll och är då lite nyfiken men mycket lugn och skäller inte utan står lugnt stilla.

Snövit kan vakta om hon ser främlingar som inte hör till, eller om en människa beter sig lite hotfullt eller på annat sätt märker ut sig. (Det är mycket rastypiskt för dogo argentinon) Hundmöten går för det mesta bra, vissa hundar verkar hon inte gilla, men det är inte specifikt hanar eller tikar utan mer hur de beter sig.

När man gör sig beredd att gå hemifrån varvar Snövit upp en smula och vill gärna få följa med. Men hon är tyst när man stänger dörren och varken skäller eller ylar under tiden hon är ensam. Hon blir oerhört glad när man kommer hem. Snövits fosterhusse arbetar deltid på en handelsträdgård och hon är med honom på arbetsplatsen vilket fungerar mycket bra.För Snövit är närhet väldigt viktigt. Hon tycker om kel och närhet till sin människa, och vill ha lov att få sitta bredvid i soffan och helst sova i sängen vilket hon får idag. Hon tycks behöva den tryggheten.

Från början var Snövit lite rädd inför att åka bil i bilbur men det har gett med sig och numera åker hon lugnt i bilen. Hon kan även lämnas en stund i bilen utan problem.

Snövit tycker om att vara lös men går även fint i koppel. Hon har jaktintresse ifall hon ser en hare som springer, rådjur verkar hon dock inte bry sig om.

Hon har fina vita tänder och har nyligen genomgått en veterinärbesiktning utan anmärkning.Hon snor inte saker eller tuggar på något hemma, med undantag om någon lämnar henne själv med en påse hushållssopor. Det hände vid ett tillfälle, och då källsorterade Snövit den påsen över hela golvet. När hennes fosterhusse då kom hem blev hon på en gång riktigt rädd och kröp ihop rädd för att bli bestraffad. Hon är en vek och mild hund och därför är det mycket viktigt att hennes nya familj har en trevlig hundsyn och kan stärka hennes självförtroende och ta henne till sig.

Snövit tycker om att leka med leksaker, särskilt repknutar för hundar, som hon föredrar framför bollar.

Snövit är idag okastrerad och hon har fått valpkullar hos tidigare oseriösa ägare, vilket aldrig ska behöva inträffa igen. Den person eller familj som är intresserad av Snövit ska vilja ha henne som livskamrat för hennes egen skull, och det måste vara hennes sista livslånga hem.Hon tros vara dogo argentino med american bulldog i, och det kan vara en fördel om man är bekant med främst dogo argentino sedan tidigare. Det är värdiga lakoniska hundar som är mycket lojala sina ägare, och även om Snövit är en vänlig och lugn hund bör man ha tidigare hunderfarenhet. En dogo argentino är en bra allroundhund, man kan ha mycket skoj tillsammans och om man är intresserad själv av att lägga viltspår skulle säkert Snövit tycka det vore en rolig aktivitet. Snövit behöver en riktigt hundliv, kanske få en uppgift som att bära klövjeväskor på ryggen och ha en lång utflykt till skogen som avslutas med picknick. Det är en fysiskt uthållig hund som älskar att få vara utomhus där det händer saker och ting.

En ny ägare till Snövit bör ha en modern hundsyn och arbeta uteslutande med positiv förstärkning och beröm. Hon är samarbetsvillig och lyhörd men mycket känslig för sinnesstämningar och blir för vek inför en ev verbal korrigering eller vid en situation hon tycker är obehaglig. Hon är ingen aggressiv hund, utan en känslig hund som behöver en sympatisk ägare som inte är dominant. Tyvärr tilldrar sig rastypen ofta fel hundägare och det är aldrig hundens fel.

För att bli aktuell för att ta över en hund genom Hittehund bör man vara över 25 år, och om det finns barn i familjen bör de vara över 6-7 år.

http://www.dak.nu/ Besök gärna rasklubben för dogo argentinos hemsida.
 

Om man är intresserad av Snövit går det bra att maila till oss på info@hittehund.nu och berätta om sig själv tillsammans med sina kontaktuppgifter så får man kontakt med Snövits kontaktperson.