Tillfälliga fosterhem

boxer i fosterhemHittehund försöker alltid att hjälpa hundar som vi blir kontaktade om, så länge vi har praktisk möjlighet till detta. Det är dock svårt att räcka till för alla individer.

En förutsättning för att vi ska kunna skapa ett nytt liv för hundar är att de har någonstans att ta vägen under tiden vi lär känna dem. Det är därför våra fosterhem är så viktiga.

Efter ett tag vet vi tillräckligt om hundens behov för att hitta den rätta familjen för den. Vi behöver skräddarsy ett nytt hundliv och utgå ifrån hunden själv.

Trygga fosterhem sökes

Om följande beskrivning stämmer bra in på dig så vill vi gärna att du hör av dig till oss.

  • Du har tillräckligt med tid och kunskap att kunna erbjuda en trygg tillvaro åt en hund.
  • Ditt sätt att förhålla dig mot hundar överensstämmer med Immis ideologi.  Du förespråkar mjuka metoder och är konsekvent, varm och trygg. Läs mer på Immis hemsida.
  • Du brukar ha lätt för att få främmande hundar att få förtroende för dig och skapa en trygghet i ditt uppförande gentemot hunden.
  • Du ser inte en osäker hund som en hund med problem utan ser en utmaning i att få den hunden att känna tillit. Du vill behandla den väl, även när den i brist på rätt inlärning agerar ”fel”.
  • Du kan läsa hundars språk. Du närmar dig dem på deras villkor och låter hunden ta kontakt med dig.
  • Du har gedigen erfarenhet av hundar och är inte handfallen i oväntade situationer utan är flexibel och försöker finna alternativa lösningar.
  • Du har lättare för att belöna, ignorera och uppmuntra än bestraffa en hund som på grund av bristande uppfostran kan göra fel.
  • Du ställer inte för höga krav utan har en förmåga att låta en hund ”växa” i takt med uppgiften.
  • Bland böckerna i din bokhylla står gärna tummade exemplar av ex Mehmea Mohlin, Anders Hallgren, Eva Bodfäldt, Karen Pryor, och Turid Rugaas.  Du har både förstått deras budskap och tycker att det känns som bra litteratur.
  • Den person vi söker har ett stort intresse för hundar och djurskyddsfrågor. Du brinner för att se en hund utvecklas och må bra, och har tid ork och tålamod att aktivera den på ett varierat sätt med hänsyn till dess egenskaper. Gärna har du levt ett liv som aktiv hundägare och följt en eller flera egna hundar igenom olika faser och åldrar, kan förutse hundars ageranden och kunna leda en hund rätt.

Som fostermatte/husse har du en viktig funktion även när det gäller att lära känna hunden och objektivt se förutsättningarna för en placering. Det är viktigt att du har känsla för uppgiften.

 

Låter det intressant?

Kontakta oss för mer information om fosterhem.