Atlas

 • Ålder: 4,5 månad
 • Kön: Hane
 • Ras: siberian husky
 • Mankhöjd:
 • Vikt:
 • Finns just nu: Stockholm
 • Stamtavla: Nej
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Agria)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Nej
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

12806208_10207008919919085_8978985479980106455_n

Atlas håller på att skolas in i ett nytt hem

Atlas är en ung siberian huskyvalp. Han finns hos en privat fosterfamilj i Stockholm i väntan på rätt familj. Atlas är av aktiv ras som kommer behöva en hundägare med stort intresse för friluftsliv längre fram i livet. Han kom till Hittehund för några veckor sedan. Han var då i behov av veterinärvård då uppfödaren som sålt valpen var väldigt oseriös och hade sålt valpen ovaccinerad, utan chipmärkning och utan besiktning. Atlas var heller inte frisk.  Nu har vi sett till att han blivit frisk och i form för en ny familj.
Det finns väldigt många nytagna bilder på Atlas på vår fbsida!

Här med etolog och hundpsykolog Maria Karlsson.
Idag tog vi lite nytagna bilder på Atlas. Från att ha varit en väldigt inbunden och osocialiserad valp som inte varit van vid så mycket hantering – är han nu glad, livlig, ivrig, söker mycket sociala kontakter, är lättbelönad, upprepar snabbt det beteende som lönat sig tidigare, duktig på inkallning, väldigt nyfiken och lättmotiverad.
Han är dock fortfarande för mager, då han varit svårt drabbad av spolmask, men han kommer gå upp mer i vikt.
När vi var ute på promenad hälsade han fint på passerande hundar, och när vi var i rastgården kom det in en främmande valp i ungefär samma ålder som Atlas som har en mycket fint hundspråk lekte väldigt fint med. Samtidigt mitt under leken kunde vi få kontakt med honom och han kunde bli belönad och få kontakt med oss människor istället för den andra valpen.
Atlas behöver fortsatt hanteringsträning, att främmande personer tar på honom då han vuxit upp i hundgård och vi inte riktigt vet hur mycket kontakt med människor han har haft då han var väldigt apatisk och osocialiserad då han kom till oss. Men som ni ser på bilderna har han jättefin kontakt med främmande människor!

Han behöver få en ny relation med en ny familj med mycket kärlek, beröm och bra hundgodis för då har man hela hunden. En ”hundmänniska” som kan träna och som är modernt utbildad får en hund som är så följsam, duktig, nyfiken och framåt nu.

På sikt kommer han behöva inte bara mental utan även fysisk motion som är anpassat till rasen. Men hans ögon bara lyser när man tar fram leksaker, han har föremålsintresse och gör allt för att bli belönad med röst och godis. Väldigt väldigt lätttränad.

Fin med alla människor vi såg honom med, med en valps naturliga nyfikenhet. Inte skottberörd heller. Atlas är van vid att bo med katt.

Om man är intresserad av att lära känna Atlas kontaktar man oss på tel 076-76 77 111 efter att först ha skrivit ett mail till hittehund@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Atlas

Till aktuella hundar