Bianca

 • Ålder: 8 år
 • Kön: Tik
 • Ras: jack russel terrier
 • Mankhöjd:
 • Vikt:
 • Finns just nu: Stockholm
 • Stamtavla: Ja
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Sveland)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Nej
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

Så charmig
Så charmig

Bianca har fått hem.
Bianca är en glad, busig och lekfull hundflicka som är 8 år gammal, vilket inte ens är medelålders när man är jack russel. Hon är väldigt valpig och pigg i sitt uttryckssätt precis som rasen ska vara. Bianca är väldigt tillgiven och har hög social kompetens, är öppen och nyfiken och har lätt att knyta an till nya personer, särskilt om de har godis eller leksaker! Hon sitter gärna i knät och tycker om att pussas. Hon hälsar gärna på främmande människor på stan med ett lugn och socialitet.

Bianca har bott med sin mamma Kickan som är mer ängslig och har vakt i sig, och vi fick in båda hundarna efter att deras 73åriga matte plötsligt avlidit och den vuxna sonen inte hade möjlighet att ta över sin mammas hundar. Vår plan från början var att omplacera båda hundarna till samma hem. Dock har vi blivit varse om att Biancas mamma inte mår bra varken fysiskt eller psykiskt och att hon vid 12 års ålder med en rad hälsoproblem inte lämpar sig för omplacering. Det har varit lite rörigt vid dödsfallet så som sker när någon går bort. men vi har precis fått tillgång till hundarnas veterinärjournaler och fått en förklaring till Kickans beteende. Biancas veterinärjournal visar dock att hon bara har behövt uppsöka veterinären för sina vaccinationer och att hon är frisk annars. Kickan har tyvärr fått somna in pga en för stark sjukdomsbild.

Ta er tid att titta på den här lilla filmen på Bianca som behöver en ny familj. Inte ett skall, hon är helt ljudlös (vilken jack russel terrier är det?) Försiktig och fin i hund och människokontakt, lydig, lyhörd… ja det här är en sådan hund som man måste dö ifrån för att ge upp.. Tyvärr gjorde Biancas matte just det.

Jag har omplacerat hundar genom Hittehund under 16 års tid. Jag tycker om rasen och jag har varit fosterhem åt både jack russel och terrierblandisar. Den vanligaste jack russeln vi får in för omplacering är om jag ska vara ärlig, en hund som kan upplevas lite ettrig, stressad, ha överdriven vakt, resursförsvar, ha nosen i backen, det är en ras som inte passar alla människor helt enkelt, och alla individer är inte helt lätta att ha att göra med i alla situationer. Men en hund som Bianca, hon är precis som rasen SKA vara. När den är som bäst.

På den här lilla filmen som jag tog under vår promenad i söndags innan vi hade trimmat Biancas päls (hon är nu nedtrimmad) gick hon lugnt och lyhört med mig mitt i Hammarby Sjöstad som är ett område med mycket människor, hundmöten, cyklister, springande barn, kanadagäss, svanar… och Bianca hanterar detta med ett oerhört lugn. Hon var inte berörd av någonting. Tvärtom är hon så pass lyhörd att hon vänder sig om direkt om man säger hennes namn tyst och kommer tillbaka i kopplet. Hon passerar hundar lugnt, tyst och utan att dra om hon inte ska hälsa, och hälsar trevligt på alla okända hundar om man stannar.

Men framför allt är hon så social och ljuvlig i kontakten med nya personer. En hund som det är lätt att få hundvakt till eftersom hon är anpassningsbar.

Vi fick hjälp av Christina från Jack russelklubben att trimma Biancas päls nyligen och hon stod där så snäll och tålmodig under 3-4 timmar och blev av med sin långa päls så nu är hon riktigt vårfin.

Bianca är overkligt fin. Hon skäller inte ens om det ringer på dörrklockan eller om någon kommer in utan springer bara andlöst fram och vill hälsa på ett enormt trevligt sätt. Hon är även förtjust i tonåringar och barn.

Ingenting är ännu bestämt för Biancas framtid. Men jag måste skriva som det är: Det här är den trevligaste jack russel jag har träffat.

13Det är full fart på Bianca. Hon har inga hämningar utan trycker nyfiket ned sitt lurviga söta huvud rakt ned i påsar med hundtillbehör där hon triumferande snabbt urskiljer bollar och pipleksaker som hon leker med samtidigt som ögonen lyser av glädje. Hon är jättefin vid hantering, man får lyfta henne och ta på henne hur som helst då hon är mycket trygg även med främmande människor. Det finns inget resursförsvar, dvs hon vaktar inte leksaker, matskål eller liggplatser utan hon är mycket tillitsfull gentemot människan. Nu har vi fått hjälp av Christina på Jackrusselklubben med att trimma ned hennes päls och under de 3-4 timmar som pälsvården tog stod hon med ett stoiskt lugn och var så snäll.

Med sin förra matte har Bianca fått vara i både soffa och säng så det faller sig naturligt för henne att vara i möblerna, men hon lyssnar även fint om man inte vill att hon ska vara i soffan eller sängen. Dock är det en väldigt tillgiven och rar hund, så en liten jack russel har de flesta plats för i sängen, hon älskar att vara nära och det är även viktigt för en hund att få vara nära sin familj vilket modern forskning påvisar.

Bianca är försiktig och lite rädd för katter som fräser då backar hon direkt. Vi katt-tränar henne med tre katter som hon går helt fritt omkring. Jag behöver korrigera katterna, inte Bianca. Se video nedan:

12

Bianca älskar godis, gärna blöt människomat som korv, köttbullar, kyckling o dylikt och tränas med positiv förstärkning och bra belöningar. Vi har även lagt grunden för klickerträning och har klickat in henne. Bianca är perfekt i hudmöten.  Hennes mamma som var mycket mer ängslig och vaktig då hon haft ont har inte varit något gott föredöme, men Bianca själv är ett föredöme när det gäller hundmöten. Hon går tyst förbi om man inte ska hälsa och hälsar fint om hon ska hälsa. Lite mer avvaktande gentemot stora hundar då backar hon mjukt undan men visar ingen större osäkerhet. När hon hälsar på en hund bryter hon direkt om man mjukt kallar på henne. Människan är alltid viktigast.

En jack russel är en hundras som oftast passar bäst med hundägare som har ett lugn inom sig då det är känsliga hundar som ofta uppfångar sin ägares sinnesstämning. Av samma skäl är de ofta inte lämpliga i barnfamiljer då de ofta är i rörelse så länge barnen är i rörelse vilket kan skapa en onödig stress hos hunden. När man lever med en jack russel måste man vara medveten om att det är kvicka hundar som behöver en hel del stimulans och motion och att få arbeta med huvudet i någon form, som nosövningar, dogparkour, spår eller konster och trick, för att må bra. Det går inte att trötta ut en terrier med bara motion utan det är finurliga hundar som behöver en intelligent ägare som även har humor då man måste träna med ett leende då det är hundar som inte passar alla människor. Bianca har ett stort föremålsintresse, som boll på snöre eller pipleksaker vilket gör henne väldigt lätttränad med så mycket föremålsintresse. Detta är något vi kommer att använda för att lägga grunden för i hennes fortsatta träning. Det har visat sig att Bianca har en helt fantastisk följsamhet ute. Hon löper just nu vilket gör att vi inte har henne lös. Men hon följer perfekt i en sele och långlina och när man byter riktigt är hon som ett plåster på en gång, även vid störningar som andra hundar. Hon skulle vara perfekt till en aktivitet som rallylydnad då hon har ett perfekt språk bland andra hundar och är helt miljötrygg och har en underbar kontakt.

Bianca är även road av sällskapspel för hund där hon får söka små bitar av köttbullar i spel genom att använda nos och tassar.

Bianca är en fantastisk hund som skulle kunna följa med till en arbetsplats då hon har en utmärkt passivitetsträning och genast slår sig till ro i närheten om man tex sitter vid datorn och jobbar. Hon är följsam in i zoobutiker, på hundtillåtna cafeer och i gallerior.

Mys
Mys

Bianca är registrerad jack russel och har stamtavla i JRTC och uppfödaren har intresse av att få veta hur hon mår och har gärna kontakt med hennes framtida familj. Hon har i dagsläget en försäkring hos Sveland men det är inte ett så bra försäkringsbolag för äldre hundar då de sänker premien ju äldre hunden blir. Försäkringen har aldrig behövt nyttjas då hon aldrig varit sjuk men beloppet är nere på 19.000 kronor per år vilket man inte kommer långt med om hon skulle råka ut för en olycka. Vi kommer därför att se till att försäkra in henne i ett annat försäkringsbolag som kan ge henne ett högre belopp som 50 eller 75 000 om året för en bättre trygghet.

Bianca är van vid att åka kollektivt som buss, spårvagn och även bil. I kollektivtrafiken väcker hon mycket uppmärksamhet för att hon har ett sådant betagande sätt att vilja hälsa på alla människor och gärna pussa på dem. Hon är en väldigt social och glad hund som har klarat av omställningen och flytt väldigt bra.

Om man vill lära känna Bianca bor hon i ett temporärt fosterhem i Stockholm. Det är här man lär känna henne, och vi kan ordna med övernattning till ett billigt pris om man bor utanför bilavstånd.

 

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Bianca

Till aktuella hundar