Bonnie

 • Ålder: 1,5 år
 • Kön: Tik
 • Ras: blandras bordercollie/golden retriver/labrador
 • Mankhöjd: 55 cm
 • Vikt: 20 kg
 • Finns just nu: Bredaryd/Småland
 • Stamtavla: Nej
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Agria)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Nej
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

(2015-03-20) Uppdatering: Vi har nu väldigt många, och väldigt bra intressenter för Bonnie, och behöver stanna upp för att hinna utvärdera de förslag som har inkommit, för vi tror att Bonnies blivande familj finns hos dem. Bonnie har ännu inte presenterats för någon familj, så ingenting är bestämt i någon riktning. Men vi tar för närvarande inte emot mer intresse.

Bonnie är en väldigt snäll och vänlig familjehund som är uppvuxen som valp hos en familj som bor i en villa i Småland. Hon är en blandras mellan bordercollie, labrador och golden retriever.


Familjen består av matte, husse och fyra barn i skolåldern, och matte är nu gravid med en ny bebis. Matte känner att hon har svårt att ta hand om Bonnie på det sätt hon behöver, med lek och promenader. Hon är en underbar blandrashund på 1,5 år som är mycket mjuk i temperamentet och väldigt social och sällskaplig. Hon är van vid och trygg kring barn och andra hundar. bo1Hon är ungefär i storlek med en golden retriever och har svartvit lång och len päls. Hon är mycket lekfull och glad och enormt kelen. Hon är van vid att bli väl omskött och få vara nära sin familj, och sover i sängen. Bonnie behöver som många unghundar mycket lek och rörelse men är jättelugn inomhus. Matte tror att hon skulle trivas bäst i mer lantlig miljö nära skog och mark, gärna tillsammans med andra hundar. Hon är van vid mycket kärlek och en trevlig hundsyn med positiv förstärkning och beröm och godis. Bonnie är duktig på inkallning! Hon gillar bollar och har utbyte av barnen i familjen. Hon har aldrig visat aggressivitet mot andra hundar. Socialt tränad (varit på hunddagis). Känns som en ganska okomplicerad hund. Snäll, mjuk, van vid mjuka metoder, uppmärksam etc.

 

Det är för familjen ett svårt beslut att ge upp Bonnie, men livet är fullt upp med två vuxna med 4 barn i skolåldern som även de tar tid och energi i anspråk. Både matte och husse arbetar heltid med intellektuellt krävande jobb, och tiden kommer bli mer knapp längre fram när babyn kommer. Ansvaret för Bonnie ligger mest på matte framför allt och just nu går det bra, men matte tror att det kommer att bli svårare i takt med att magen växer och den fysiska orken avtar.


För att det verkligen ska gå bra för Bonnie har familjen valt att kontakta oss i ett tidigt skede innan Bonnie börjar fara illa över en förändrad vardag. De är mycket måna om att hon ska få världens bästa hem, matte och barnen skulle vara tacksamma om de får hålla kontakten så de vet att hon trivs och mår bra! Det är mycket viktigt för dem, då de är otroligt fästa vid henne. Familjen har valt att kontakta Hittehund för att vi tillämpar en inskolningsprocess så man lär känna Bonnie innan hon flyttar till en ny familj. Vår kontaktperson Peter Svensson har nyligen träffat Bonnie och tycker mycket om henne.

 

Se gärna filmen, den säger mer än bilderna! En detaljerad beskrivning av Bonnie kommer online på vår hemsida. Maila gärna och berätta om er om ni är intresserade av mer information och kontakt med Peter som ansvarar för hennes omplacering. Bonnie bor gärna i en familj med barn, men enligt Hittehunds riktlinjer ska de ha fyllt 6 år.

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Bonnie

Till aktuella hundar