Cnazter

 • Ålder: 4
 • Kön: Hane
 • Ras: schäfer
 • Mankhöjd: 63 cm
 • Vikt: 35 kg
 • Finns just nu: Göteborg
 • Stamtavla: Ja
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Sveland)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Ja
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

Uppdatering! Cnazter har fått hem!
Här är en beskrivning av en riktigt bra schäfer. Cnazter är ingen problematisk hund, tvärtom är han ett ämne för den som har lite mer ambitioner för en brukshund. Av husses situation, som inte rör hunden i sig, är omplaceringen brådskande, men vi vill samtidigt ha tid på oss att hitta en riktigt bra familj.

 

Cnazter är en fantastiskt trevlig Schäferhane på 4 år. Då husse hastigt fått nya arbetstider och tiden inte längre räcker till börjar det för Cnazters skull bli ganska brådskande med en omplacering. Cnazter kom till nuvarande ägare när han var ungefär ett år gammal. Han hade då bott i en familj som inte kunde ha kvar honom. När han var yngre var han vädligt krävande, så som en ung schäfer kan vara. I sitt nuvarande hem har husse lagt mycket tid och kärlek på honom och han har haft ett aktivt liv med mycket träning och aktiviteter.

Han bor just nu i lägenhet i ett höghus. Han vaktar inte på ljud och skäller inte när det ringer på dörren. Inomhus är han väldigt lugn och sansad. Han kan vara ensam hemma och sover då hela tiden. När husse kommer hem reser han sig långsamt och hälsar lugnt. Om han får ligger han mer än gärna i knät och gosar, han är inte helt medveten om sina 35 kg utan tror nog att han är i storlek med en Chihuahua. Ber man honom gå undan så är det inga problem utan han lyssnar snällt och går till sin plats.

Cnazter är en väldigt väluppfostrad och lydig hund. Han lyssnar bra i alla situationer och är lätt att ha och göra med. Ute kan han vara lös, även om ett visst intresse för vilt finns så går han att bryta och kommer tillbaka om man ber honom. Katter kan vara svårare då han har ett väldigt stort intresse. Han kan ibland med nya personer försöka testa sig fram med vad som är okej och inte, han är en väldigt påhittig och nyfiken hund så det finns mycket att testa.

Husse har lagt en bra grund både i vardagen och träningen. Han är KORAD, LP1, startad i lydnadsklass 2, godkänd i högre klass spår (momenten i elitens lydnad sitter), testad i skydd och sök. Positiv och lätt att jobba med. Att Cnazter på något sätt får fortsätta träna och få utlopp för sina behov är ett krav, det är dock inte lika viktigt att han ska ut och tävla om inte intresset finns. Då Cnazter är van vid ett aktivt liv bör han få fortsätta ha det i någon form. Det är inte en hund som kräver timmars stimulans varje dag för att fungera i vardagen. Han vill röra på sig och hitta på saker med sin ägare. Så länge han får vara med och vara delaktig i aktiviteter är han nöjd.

Då han är en stor kille så är han även stark. Han har oftast halsband men även en vgw-sele som används när andra ska gå med honom. Han blir inte alls lika stark då och drar betydligt mindre. Det är väl en sak som han kan göra, framförallt i början av promenaden kan han segdra lite i kopplet. Detta upplevs dock mindre med sele. I vissa hundmöten när han inte går med husse kan han skälla på andra hundar. Då detta i stort sett enbart sker med personer han inte har samma tillit till så är det något som absolut går att träna.

 

Höfterna och armbågarna är röntgade med HD:A och ED:0. Då han lever ett aktivt liv och bor med en husse som är väldigt mån om honom så går han kontinuerligt till sjukgymnast där han får laserbehandling och massage, detta i förebyggande syfte. Han är i fint hull och med bra muskler. Under sommarens varmaste och torraste del kan han få problem med sina tassar. Om han bromsar in snabbt eller jobbar på hårt underlag får han som skavsår. Det ser ut som att kanterna på trampdynorna släpper lite. Med vila, insmörjning och skor under en period går detta över.

 

All hantering sker helt problemfritt. Kloklippning, bad, torkning, sårrengöring och borstning går att utföra utan några protester och han finner sig i allt. Han är otroligt snäll mot människor.

När det kommer besök hem kan Cnazter gå upp i varv lite. Han vill gärna hälsa och sitta i knät på alla som kommer. För att underlätta situationen har husse ibland låtit honom sitta bakom ett kompostgaller tills allt har lugnat sig och sen komma ut. Detta är inga problem för honom. Då han är väldigt social kan han bli otroligt glad när han får hälsa på nya personer både ute och inne. Han vill bara hälsa även om det blir lite buffligt. När husse jobbar har han hundrastare som kommer och tar ut Cnazter. Han har alltid välkomnat alla, även om det är för honom okända personer. Med barn är han väldigt duktig och snäll, framförallt väldigt mycket lugnare. För ett tag sen var han i kontakt med en 6 årig pojke som lekte med honom. Han bad Cnazter att sitta samtisigt som han viftade med ett gosedjur i ansiktet på honom. Sen kommenderade han ”sitt, ligg, sitt, ligg” och Cnazter lyssnade fint utan att sno leksaken. Även yngre barn funkar väldigt bra.

Med andra hundar är han snäll men kontrollerande och på. Vissa hundar som har lite mer pondus är det inga problem med alls medan andra kan han inte riktigt låta vara. Han är inte ute efter att bråka utan beter sig som en typisk vallhund som ska kontrollera varje steg den andra hunden tar. Detta är dock ett beteende som inte heller visar sig när husse är med då han kan styra honom även där, utan det är hundvakter som har märkt av detta. Han leker fint med hundar i sin egen storlek när husse har varit med sina träningskompisar på hundklubben. Optimalt är dock att bo utan hund för att slippa eventuell stress. Han är inte van vid och bör ej bo med katter.

Han har inga problem att åka bil. På sommaren åker han gärna till havet eller sjön och badar. Han är som ett vattenmonster och håller sig mer än gärna mer i vattnet än på land. Under vintern älskar han att leka med snön och hoppa efter snöbollar. Det är en väldigt kreativ hund som kan hålla sig själv sysselsatt. På promenader springer han med stora pinnar och stockar som han kastar runt. Han hoppar omkring som en valp och har en stor portion humor! Hans nyfikenhet är stor och allt här i världen är till för honom att utforska. Om han ser något spännande så ska han direkt fram och kolla vad det är och kanske även smaka lite på.

1484582_882658525112886_4752499847701466067_n

Han är superkänslig för människors signaler och man kan ha leka med honom enbart med hjälp av minspel och blickar. Om han är bredvid och man sneglar långsamt på honom för att sen dra bort blicken igen bli han direkt allert och med. Gör man något liknande igen och rycker till lite så kan man få igång lek enkelt!

Cnazter äter torrfoder och funkar mycket bra på det. Han äter tre gånger om dagen då han annars kan bli lite bubblig i magen när det går för långt mellan måltiderna. Han tycker om att tugga på ben och är inte direkt kräsen när det gäller ätbara saker. På promenaderna brukar han få frolic som belöning och han gör vad som helst för en köttbulle under träning.
Han älskar att leka och kampa. Han har en favoritboll som sitter i ett snöre, när tar fram den finns det inget annat i hela världen som betyder något. Han blir stark när man kampar men är lätt att bryta. Kastar man iväg en leksak kommer han tillbaka med den även om han ibland kan ta ett litet ärevarv innan!

Filmer från MH:

Spöken: https://www.youtube.com/watch?v=rVFimKyDm-I
Skott och lek: https://www.youtube.com/watch?v=0sqsAIywDUw
Ljudkänslighet: https://www.youtube.com/watch?v=oW-q-JjADmo

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Cnazter

Till aktuella hundar