Kasper

 • Ålder: 9 år
 • Kön: Hane
 • Ras: shetland sheepdog "sheltie"
 • Mankhöjd: 50 cm
 • Vikt: 13 kg
 • Finns just nu: Stockholm
 • Stamtavla: Ja
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Agria)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Ja
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

2015-04-17 Kasper står inför att presenteras för en ny familj denna helg. Ingenting är bestämt ännu eftersom mötet inte har skett ännu, och det är fler träffar inplanerade, men om allt klickar kan vi ha hittat Kaspers blivande familj.

Kasper är en mycket vänlig, gosig och frimodig okastrerad sheltiehane som fyllde 9 år nu i mars. Han har bott med samma matte sedan valptiden och har bara goda erfarenheter ifrån livet. Kasper är en riktigt kelen och gosig hund som älskar beröring och som är väldigt tillgiven personer han känner. Han är ingen påflugen hund, utan är social och sansad och tar kontakt på ett mycket trevligt sätt. Kasper är större än rasstandard och många tror därför att han är en liten långhårig collie.

 

Matte kommer på sikt att få mindre kvalitetstid med Kasper och skulle därför vilja att han fick omplaceras till en person eller en familj där det finns gott om tid att ha hund utan att behöva lämna bort sin hund till dagmatte eller till hunddagis. Senaste tiden har Kasper varit på hunddagis om dagarna och det fungerar väldigt bra för honom där i den miljön, men matte lider verkligen av att han är den hund som lämnas där tidigast på morgonen och som hämtas oftast sist av alla. Det är inte så livet med hund ska se ut när man bryr sig om sin hund! Innan mattes studietid och efterföljande praktik har matte arbetat både inom hemtjänsten och som personlig assistent och Kasper har varit en stor tillgång i arbetet då alla har tyckt om honom. Han är skötsam, och har inga som helst beteenden som människor i omvärlden skulle kunna uppfatta som problematiska. Att ta med honom till sin arbetsplats skulle fungera hur bra som helst ifall man har den möjligheten.

 

Kasper är även enormt snäll med andra djur. Han har levt med en kanin som nu är avliden och är även van vid hästar. Kasper har ingen direkt erfarenhet av att bo med katt, men matte tror absolut det kan fungera ifall det är en katt som är snäll och gärna hundvan.

Med andra hundar är Kasper superb. Eftersom vi träffades strax innan påsk var mitt bostadskvarter ovanligt lugnt och vi träffade inte så många hundar då många var bortresta. Men han fungerar med alla hundar, och har ett väldigt fint hundspråk och kan kommunicera. Han är nästan lite naiv kring andra hundar berättar matte, för han är vänlig och går fram även om den andra hunden skäller och gör utfall. Kasper är enormt trevlig och tillitsfull kring andra hundar, hälsar gärna om han får, men har en fin känsla för att förstå hundar som är lite osäkra och som skäller på honom. Den första hund vi träffade var en mindre liten osäker hanhund och Kasper bemötte den hunden på ett väldigt fint sätt och vände bort huvudet och fick den försiktiga hunden att bli trygg bara genom sitt språksäkra uppförande. Kasper har aldrig varit i slagsmål.

 

Senare under eftermiddagen kom det en ung blandrashane som stormade fram och började att leka med Kaspers aktiveringskula där det trillade ur godis ifrån, och det var inga som helst problem eftersom Kasper är en hundpojke som gärna delar med sig av det han har och som inte vaktar sina leksaker eller något ätbart.

Det finns ingenting ute som bekymrar Kasper utan han är van vid det mesta man kan uppleva i en storstad som Stockholm. Nu har han och matte bott i lägenhet de senaste 3 månaderna, men innan har de haft ett mycket friare liv då de bott nära stora grönområden på ett torp där Kasper haft större frihet att vara ute, strosa, filosofera i trädgården, vara delaktig i allt som hör till ett sådant boende ute som inne. Han fungerar bra i lägenhet med och reagerar inte på ljud i trappen eller så ifall han inte hör sin mattes röst. Men att få ha en villatomt eller friheten på landet skulle nog tillföra lite guldkant igen i Kaspers tillvaro.

Han är en mycket kravlös hund. Så trevlig, och går så fint i kopplet, och är så duktig kring andra hundar, att man inte behöver ha särskilt stor hundvana sedan innan för att kunna gå ut och gå med honom. Det viktigaste i Kaspers liv är närheten, att få vara delaktig, att man har tid för honom, och att han får slippa stressen som det innebär att vara hund när tiden inte längre räcker till på samma sätt. Han tycks inte ha några större behov av aktivering i form av kurser eller sysselsättning, utöver mysiga långpromenader tillsammans, och få mysa i soffan och vara nära.

 

Kasper är även snäll med barn men om det finns barn i hans nya familj bör de ha fyllt 6-7 år så han inte behöver konkurrera med mindre barn om tid och uppmärksamhet. Han ingår i vårt seniorhundsprogram där sociala friska seniorhundar gärna matchas ihop med pigga seniorer. Tex ett nyblivet pensionärspar med mycket tid skulle vara så passande för Kasper, även om han såklart skulle trivas med ett liv hos någon i medelåldern med, så länge han får vara med. Kasper kan vara ensam utan problem, men är värd en miljö och en familj där man har tid för att ha hund och har sin hundtillsyn inom familjen.

En hund som har fyllt 9 år av den här härliga rasen kommer inte att ändra sin personlighet utan Kasper är en jättemysig hund att ta över om man gillar närhet till sin hund. Han är fint passivitetstränad med och sitter eller ligger gärna och väntar ute. Han lyssnar fint på inkallning och är lydig med det han kan. Matte har inte tränat in några konster eller trix utan har lärt honom det grundläggande som hon har tyckts varit viktigt i vardagen. Han leker gärna med leksaker en stund, men människan är viktigare för honom än leksaker.

 

Han är fin vid hantering och matte brukar skrapa tandsten på honom själv, och duscha av tassarna efter varje promenad. Pälsvården är inte så omfattande som man skulle kunna tro men Kasper fäller en del.

 

Kasper är kort och gott en väldigt välanpassad fin hund, en riktig liten drömhund. Vi vet att många förbiser äldre hundar för att man resonerar som så att man hellre vill ha en yngre hund som man tror man ska träna och prägla bättre själv. Men Kasper är en hund som inte har några olater eller är en problemhund, tvärtom är han bättre än de flesta andra hundar på de flesta sätt. Enda anledningen till att han behöver bli omplacerad är att han förtjänar så mycket mer tid än vad han har fått på senaste tiden. Och trots att matte är bekymrad över att han får vara på hunddagis eller ensam för mycket är han likväl mycket trevligare en genomsnittet vilket berättar om en mycket harmonisk hund och stabil grundtrygghet.

Om man är pigg pensionär själv och vill ha en vänlig och trevlig livskamrat kan jag verkligen rekommendera den här hunden. Men även för den som inte riktigt vågar skaffa en ny hund och förbinda sig hela 15 år framåt i tiden utan ser fördelarna med en vuxen hund. Kasper är en god representant för rasen när den är som bäst.

Kasper bor kvar hos sin nuvarande matte i Stockholm och det är här man lär känna honom. Om man inte bor inom bilavstånd kan Hittehund ordna plats med inackordering i en privat villa utanför Drottningsholm till ett bra pris.

 

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Kasper

Till aktuella hundar