Mini

 • Ålder: 14 månader
 • Kön: Tik
 • Ras: Blandras chihuahua/papillon/japansk spets
 • Mankhöjd: 20 cm
 • Vikt: 2 kg
 • Finns just nu: Stockholm
 • Stamtavla: Nej
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Agria)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Nej
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

01
O
BS Mini flyttade till en egen familj 2015 OBS

Mini är en mycket vänlig och närhetssökande liten hundflicka vars mål i livet är att få komma mycket nära sin människa, både känslomässigt och fysiskt. Om hon bara får vill hon helst dela kudde om natten och ligga kind mot kind, men hon accepterar även en hundsäng intill sängen om hon blir varsamt smekt till sömns.

Hon är en mycket liten hund och kommer inte att bli så mycket större än sina knappa 2 kg och med hennes ömhetsbehov och härligt kärleksfulla attityd är det nära att man skadar henne då både hon och hennes helbror Storis har en benägenhet att helt enkelt vilja vara så nära att när man går omkring hemma får man dem plötsligt under sin egen fotsula och man måste vänja sig vid att parera det så man inte trampar på Mini av misstag. Mini är en jättefin hund även med yngre barn och är mycket trygg kring barn, men hennes ringa storlek gör henne lite olämplig för just boende i en familj med alltför små barn, hon känns för liten och fragil, även om hon gärna träffar och umgås med äldre barn med hundvett och som förstår att akta sig.

DCIM100GOPRO

Om man tex har en yngre tonåring i familjen som vill ha både en bästa vän och någon att träna i en hundsport eller olika aktiviteter i vardagen är Mini den perfekta följeslagerskan. Vad man dock bör tänka på redan nu är att en så här liten hund ofta har förutsättningar att bli riktigt gammal med god omvårdnad om den får förbli frisk, så man bör kunna planera sitt eget liv en längre tid, så tiden och intresset kvarstår under ett långt hundliv. Just för att Mini är så social och människokär och enormt gosig är man extra mån om att hon verkligen värderas som den princessa och juvel hon är. Det är mycket ovanligt att en liten hund är så här kär och riktigt gullig i sin personlighet, samtidigt som hon är mjuk och försiktig som en valp inför nya saker i omgivning och miljö som hon ännu inte är så van vid. Det är en riktigt fin hund, Mini.

Mini och hennes helbror Storis kom till Hittehund genom att en familj fick insikt i och hjälp av kommunen att reducera antalet hundar hemma. Hundarna blev omhändertagna när kommunen kontaktade Hittehund för ett samarbete kring hur hundarna skulle komma i fosterhem för lite träning vidare ut i livet, men i samarbete med hundarnas befintliga familj som även fött upp dem och hade föräldradjuren kvar hemma. Varken Mini eller Storis har någonsin farit illa, tvärtom får man inte fram så här fina individer och personligheter om man inte älskar hundar  med hela sin själ och hjärta. Men familjen hade utan att planera för det fått flera kullar på föräldradjuren och någonstans under resans gång tog vänner, bekanta och släktingar slut, de kunde inte uppbringa fler bra hem de hade förtroende för, så både Mini och Storis blev kvar hemma utan att det var planerat att bli så. 03De är uppvuxna i lägenhet med matte och två flickor på 7 och 15 år, och det är främst lillmatte på 7 år som har tyckt det varit roligt att rasta sina små hundar tillsammans med sina kompisar, så hundarna har sedan tidigt blivit mycket avslappnade och trygga kring barn.

Det har gått mycket bra för Mini under tiden i fosterhemmet. Mycket snabbt blev hon öppen och tillgiven och båda hundarna överföll oss med kel, upp i knät direkt och en massa pussar så fort de såg oss när vi hämtade dem. Vi träffade även föräldrarna som även de är mycket goa och tillgivna hundar.

När man tänker på Mini ser man framför sig en framtida ägare som verkligen vill ha mycket närhet och gos själv med, men att man inte är alltför gammal främst för att hon kommer förmodligen få ett långt liv, och att man bör ha samma aktivitetsbehov och vitalitet som sin hund. Mini älskar verkligen att springa! Hon springer snabbt, snabbt och älskar att leka tafattlekar tillsammans med andra hundar. Vi tror dock att hon skulle göra sig bäst som ensam hund men med mycket hundkompisar. Men med rätt hundsällskap och en snäll hund kan det fungera det med.

Mini är en mycket spänstig och graciös hundflicka, en riktig dam. IMG_1584Hon är en bra familjehund och är mycket lojal och älskvärd mot människor som behandlar henne väl.

En trevlig hund som Mini kan passa in i många miljöer och i familjer, och det går bra att bo i lägenhet med, så länge man har möjlighet att regelbundet släppa henne lös i skog och mark och på ängar där hon kan busa och springa av sig vilket hon älskar. En villatomt med stora ytor vore också rätt idealiskt men inte ett krav. I Minis värld är nog tiden och närheten det allra viktigaste.

 

 

 

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Mini

Till aktuella hundar