Niiro

 • Ålder: 3 år
 • Kön: Hane
 • Ras: pudel mellan
 • Mankhöjd: 40 cm
 • Vikt: 9 kg
 • Finns just nu: Linköping
 • Stamtavla: Ja
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Ja
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

Niiro har fått hem!
(Hundpsykolog Agneta Damberg berättar:) www.angdalen.se
13198535_1180158708696198_6805570699739466587_oJag har träffat en underbar pudelkille. Niiro är en okastrerad mellanpudel på tre år. Han har färgen röd.
Niiro bor i en familj med husse, matte, en äldre pudelhane och ett litet barn på 8 månader.
Han är en älskad liten hund som haft samma familj sedan han var liten valp. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig och nu letar Niiro efter ett nytt tryggt kärleksfullt hem.
Niiro har alltid varit lite speciell. Han har lite egna ideer som inte är så lätta att förstå sig på.
Matte har jobbat jättemycket med honom. De har gått valpkurs, vardagslydnadskurs, nybörjaragility och även gått några lektioner hos en hundpsykolog under utbildning. De har även startat i ett par agilitytävlingar men mest tränat agility.
Det är en väldigt lyhörd och lättlärd hund, på gott och ont! Tyvärr har en del såna hundar lätt att lära sådant man inte vill att de ska kunna också! De hittar på lite egna hyss, som inte alltid är så lätta att träna bort.
Jag själv gillar ju lite egensinniga hundar. De är oftast roligast att träna med! Men man måste absolut kunna en del om modern hundträning där man använder positiva metoder. Det här är en känslig kille.
Niiro har mycket svårt med hundmöten. Han blir så frustrerad att han ibland kan nafsa eller bita den som står emellan, till exempel den som håller i kopplet. Han är en osäker kille som inte riktigt vet hur han ska bete sig! Det här är ingen tuff hund och han gör inte det här för han är aggressiv. Utan det är ett beteende som går att fortsätta träna, såsom matte redan har börjat med. Det är dock lite svårt för henne att träna med en hund till och en barnvagn!
Niiro är också osäker ihop med barnet i familjen som har börjat krypa. Det tycker han är läskigt! Han morrar när hon kommer för nära och har svårt för att koppla av utan håller gärna koll på var hon är.
13178736_1180158502029552_5415043956565083632_nFamiljen har funderat ett tag på att omplacera Niiro. De vill att han ska få utvecklas och bli en trygg hund. De känner att tiden inte finns för dem och att det blir lite orättvist mot Niiro när han mest får känna sig i vägen och att han är lite besvärlig.
När familjen kom till mig så var Niiro lite pipig och uppstressad. Han är inte jätteförtjust i att åka bil.
Men han hälsade fint på mig och han hade inte svårt att träna några saker med mig när det fanns godisbelöning. Han är också föremålsintresserad och leker gärna med bollar. Matte visade lite trick och konster som de har tränat. Och efter en stund kunde han också sitta avslappnat bredvid oss vid bordet.
Niiro kan vara lite reserverad mot okända, och särskilt män, som han inte känner. Han är också uppmärksam ute om det står saker där de inte brukar stå eller om någon beter sig lite annorlunda. Då kan han skälla och stirra!
Han kan också skälla på tv:n om det är djurprogram!
Men han har också en mysig och mjuk sida och tycker om att ligga med i soffan och umgås!
Pudelkompisen i familjen är en äldre dvärgpudel. Det har hänt att de ryker ihop om saker som är viktiga. Kanske Niiro skulle trivas bäst som ensamhund eller möjligen med en äldre snäll, språksäker tik.
Agility har ju Niiro tränat med sin matte, men vi pratade om att det kanske inte är optimalt för honom. Dels är det svårt med andra hundar än så länge och han har ju ganska lätt för att gå upp i stress.
Jag tror att Rallylydnad och nosework kan passa bättre! Det är ju en jätterolig hund att träna med. Jag tror att han kan bli riktigt bra med rätt människa!
Niiro är inte kastrerad. Det är ett medvetet val, eftersom han är åt det lite ängsliga hållet. Såna hundar kan bli ännu ängsligare eftersom det är hormonet testosteron man minskar på, det så kallade modighetshormonet! Matte upplever inte heller att han är så påverkad av löptikar.

Jag är säker på att det här skulle bli en rolig träningskamrat till en tjej eller kille som har ett mjukt sätt och som kan acceptera att alla hundar är individer.
De flesta har sidor som är både bra och dåliga. En del går att träna och en del hör till individens personlighet. En sån här hund hör till mina favoriter. Med rätt person som har tid och tålamod kommer han att utvecklas, få självförtroende och bli mer harmonisk.
Vid intresse skriv och berätta om er tillsammans med era kontaktuppgifter. Niiro bor i Östergötland och det är här man träffar honom!

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Niiro

Till aktuella hundar