Odin

 • Ålder: 5 år
 • Kön: Hane
 • Ras: samojed
 • Mankhöjd: 54 cm
 • Vikt: 30 kg
 • Finns just nu: Oxelösund
 • Stamtavla: Ja
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Folksam)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Ja
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

***Uppdatering*** 2015-11-01 För närvarande tar vi inte emot fler intressenter gällande Odin. Odin är en kastrerad samojed med stamtavla som har bott i samma familj sedan han var valp. odinHans ägare ska separera och ingen av dem kommer på egen hand kunna ansvara för hundarna fortsättningsvis på ett lika bra sätt som de alltid varit omhändertagna. Odin har bott i lägenhet i en mindre stad i Södermanland tillsammans med en annan jämnårig kastrerad hanhund, huskyn Odin. I familjen finns det även katt och båda hundarna är vana vid och fungerar bra kring katter. Hundarna kan omplaceras var för sig då det inte är så sannolikt att vi hittar en familj som söker två hundar, och deras ägare tror att de kommer kunna anpassa sig fint till att bo i skilda familjer så länge de får mycket uppmärksamhet och motion. Odin är en älskad sällskapshund och har fått en fin uppfostran och mycket tid och framför allt blivit väldigt väl socialiserad och fått använda sin hjärna och nos, och kan flera konster och trick. Han fungerar även väldigt väl med barn och med andra hundar.

Familjen har varit väldigt måna om att forma Odin till en väl fungerande hund som även varit välkommen på mattes arbetsplats. Båda hundarna är betagande på olika sätt och många stannar matte på gatan och vill hälsa då Loke har de där ljusblå vackra ögonen och vänliga uttrycket, och samojeden Odin charmar folk med sin barnsliga nallebjörnslook. Odin är en mycket social hund som gärna hälsar på främlingar då han är helt orädd och trygg. Odin är genomsnäll och slänger sig ofta handlöst ned på rygg och visar magen för att bli kliad, och många barn blir förtjusta i honom och hans fina päls.

Hundarna är inte vana vid att få vara i soffa eller säng, det har bara gjorts undantag ifall de behövt lite extra omsorg som efter deras kastrationer. De har alltid varit friska och har bara behövt uppsöka veterinären för vaccinationer.

Bägge två klarar av att bli lämnade ensamma. De kan lämnas själva ensamma med utan sällskap av hundkompisen. De är väldigt glada, sociala och fulla av energi. Familjens katt letar alltid efter dem när det är dags att sova eller mysa lite! De är lättlärda och kan redan alla baskommando, både talande och med tecken: Sitt, Ligg, Stanna, Gå och lägg dig, Kom hit, Nej!
De kan också andra speciella kommando. De är vana att gå på ens sida och promenera långa sträckor. Matte brukade när det fanns mer fritid för hundarna att gå 15 km varje dag, vid havet och i skogen. Både hundarna har gått lätta kurser om lydnad och spår.
De har varit några gånger på ett hundpensionat och vistelsen har alltid fungerat bra.

Odin är familjens lilla isbjörn!Fullt med energi och kärlek. Han älskar att bli älskad och att man kommer för att klappa honom. IMG_3023Väldigt lekfull, äter gärna allt plus lite till även om man inte får. Han är ingen alphahund. Han är fin och snäll vid vård och hantering. Snabblärd, inte lika snabbt som Loki men när han har lärt sig nåt, så gör han även UTAN belöning. Han kan släppas lös och han håller sig i närheten eller kommer alltid tillbaka när man ropar på honom då han har fin inkallning. Matte gick en kantarellkurs med Odin men han var så förtjust i att hitta kantarellerna och äta upp dem själv så han var inte rätt ämne för att bli kantarellsökhund. 😉

Vi kommer att presentera båda hundarna med detaljerade beskrivningar inom kort. Omplaceringen brådskar till viss del då hundarnas ägare står mitt uppe i en separation och de kommer att sära på sig till varsin lägenhet, vilket gör att vardagen och hundtillsynen inte kommer bli till hundarnas fördel.

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Odin

Till aktuella hundar