Pepsi - Brådskande

Pepsis husse är sjuk

 • Ålder: 5,5 år
 • Kön: Hane
 • Ras: rottweiler
 • Mankhöjd:
 • Vikt: 48 kg
 • Finns just nu: Stockholm
 • Stamtavla: Nej
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Folksam)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Nej
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

Pepsi är en genomsnäll okastrerad rottweilerhane på 5,5 år. image1Pepsi är en extremt välskött hund som alltid har haft det bra och han är en trygg stabil och väldigt kelen hund som alltid har fått väldigt mycket motion och kärlek och närhet, de grundstenar som en rottis behöver för att bli en bra hund.

Hans omplacering brådskar enbart för att hans husse som haft honom sedan han var valp är sjukskriven för utbrändhet och inte känner den vanliga glädjen och orken att ha hund. Han behöver starta om sitt liv och önskar så att Pepsis liv och vardag ska kunna återgå till det han är van vid då husse saknar möjlighet att ge honom det allra bästa livet just nu. Husse är fast övertygad om att Pepsi bör få ett nytt permanent hem.

Husse har fått höra ifrån främmande människor under hela Pepsis uppväxt fram till idag att ”Han är så fin”, ”Oh där är den där fina hunden”. Pepsi har inte den reservation som rasen annars kan ha och saknar vaktinstinkt utan upplevt av omvärlden som en föredömlig rottweiler just för att han är så lugn och cool. rot2Husse beskriver det som att Pepsi är jättedålig på att vakta eller skydda så husse är inte säker på att Pepsi direkt skulle skydda i alla lägen. Han skulle ju släppa in inbrottstjuvar och slicka dem i ansiktet… Han har inte uppfostrats till att bli den där tuffa stora rottisen som folk blir rädda för, då många har fördomar om rasen. Pepsis husse växte upp med hundar hemifrån och nästan alla andra syskon i familjen har två-tre hundar var, och valde rottweiler som ras då han var friluftsintresserad själv och ville ha en vän vid sin sida för skogspromenader och bus.

I sitt nuvarande boende i lägenhet är det många barn som leker på innegårdarna. Pepsi är enormt förtjust i barn för de brukar vara så hundintresserade och kelar med honom. Så barnen på gården dras till honom och Pepsi till dem och det är ungar mellan 3-12 år som alla beter sig på olika vis, en del nästan drar och sliter i honom, medan andra har mer hundvett, och mitt i skocken kan Pepsi lägga sig ned och visa magen och bli kliad överallt och njuta fullt ut. Pepsi har vuxit upp tillsammans med husses son som nu är 18 år och hans kompisar och har alltid varit trygg kring människor, stora som små.

Pepsis husse har arbetat inom ett större familjeföretag och har därför haft idealiska förhållanden för att ha brukshund då han bara behövt arbeta deltid. image10Han har max behövt vara ensam upp till 4, kanske 5 timmar om dagen och fått väldigt långa härliga skogspromenader under hela sitt liv fram till att husse blev sjuk. Tidigare har husse bott precis intill ett stort fält i Stockholm där de flesta hundägare släpper sina hundar lösa och det har funkat bra kring andra lösa hundar. I koppel brukar husse inte vilja hälsa på andra större utmanande hanhundar som skäller eller beter sig utåtagerande för han har varit väldigt mån om Pepsi och att inte utsätta honom för del situationer. Många dvärgraser tenderar att skälla ut Pepsi och dem bryr han sig inte om alls, utan sträcker på sig och tittar åt andra hållet och ignorerar dem. Om en kaxig hane gör utfall mot honom kan han på sin höjd resa ragg men husse är en mjuk och tydlig flockledare som Pepsi litar på vilket gör att när husse lugnt säger att han ska strunta i den hunden och gå vidare gör Pepsi det istället. En rottweiler är ju för många stor och respektingivande men husse tänker inte på det för han ser ju sin bästa vän som en nallebjörn. Det har hänt att andra hundägare till småhundar bett husse koppla Pepsi bara för att han är rottweiler när de ska gå förbi, men att när de träffats några gånger och sett hur lugn och sansad Pepsi är, att de stannat och pratat istället. ”Han verkar ju så snäll” får husse ofta höra.
Enda gången som Pepsi har varit inblandad i någon händelse med en annan hund var med en labrador. Det fanns en äldre man i kvarteret som hade en labrador som alltid ville hoppa på andra hundar vilket husse försökte undvika genom att byta sida av vägen. Dock var labradoren för stark för sin äldre husse och slet sig med kopplet efter sig och rusade efter Pepsi som då var kopplad. I den situationen svarade Pepsi upp för även om han är en lugn hund som inte söker konflikter så är han inte vek eller mesig. Det blev inga skador och Pepsi skötte sig exemplariskt även i ett sånt läge. Han är för stabil för att ta skada av händelsen och har inte ändrat sitt beteende kring andra hundar trots denna händelse.

image3

Husse beskriver sin hund som en helt fantastisk genomsnäll hund, och att han inte är på något sätt en problemhund, utan det är husses egen situation som påverkar Pepsis liv, vilket inte är rättvist mot hunden.

Vid hantering är Pepsi snäll. När han ska få klorna klippta kommer han nästan självmant och inte ens vid de få tillfällen han varit till veterinären och haft ont har han protesterat eller haft problem vid undersökningar eller behandling. Han har aldrig behövt munkorg eller varit osäker vid hanteringssituationer.

Pepsi älskar kel och närhet. Om man slutar klappa börjar han att buffa och vill ha mera gos. Han är van vid att få ligga i soffan och ibland i sängen, men om man inte vill ha honom i sängen om natten accepterar han att få sova i soffan eller i sin hundbädd. Pepsi har den där fantastiska fulla tilliten till sin husse och till främlingar och om man sätter sig på golvet tror han att han är en knähund och backar in och vill mysa. Han kan läsa av människor och tom vid tillfällen när ”gubbar på bänken” som varit lätt berusade velat hälsa på den stora hunden har han satt sig tryggt bredvid.

Pepsi är även kattvan. Han hade ingen tidigare erfarenhet av att bo med katt även om han träffat katter inne tidigare och det har gått bra. image2Han brukar vara nyfiken och vilja nosa men på ett lugnt trevligt sätt. Sonen och hans flickvän skaffade en kattunge och Pepsi tyckte först den lilla busiga kattungen var lite läskig, men nu bryr han sig inte om honom och de är nu goda vänner. Han har även träffat katter ute, vid ett tillfälle var det en katt i koppel som var ute med sina ägare, en katt som bara galopperade rakt fram till Pepsi som luktade fint sedan husse släppt efter på kopplet.

 

 

Pepsi funkar lika bra i stan som på landet. Han är van vid att se både hästhagar och ryttare ute på promenaderna och bryr sig inte om lantbruksdjur och skulle absolut kunna bo i lantlig miljö. Han är inte extremt duktig på att hålla tomtgränserna, inte om han känner doften av grillat. Familjen har lantställe strax utanför Stockholm och där är tomten inte inhägnad. Pepsi brukar hålla sig på tomten ändå men han kan flanera iväg när ingen ser för att tigga grillat av grannarna.

Pepsi är van vid att gå väldigt mycket lös och är duktig på det. image4Han är alltid lös i skog och mark och håller sig i närheten även om han älskar att springa i terräng i skogen. Man ser på Pepsi hur nöjd och belåten han är efter en rejäl skogspromenad. Om han kommer för långt ifrån husse i skogen kan husse gömma sig bakom en gran och då kommer Pepsi joggandes och söker upp husse genom att bakspåra. Pepsi har viltintresse ibland då det är spännande med dofter och spår från vilda djur. Men han är lätt att läsa av om han får vittring på hare och rådjur. Ifall han är lös någon meter ifrån husse hejdar han sig på uppmaning, men om han är fem meter ifrån kan lusten att få dra efter överta. Men han jagar inte och driver djur i timtal utan han är i regel tillbaka efter 1-2 minuter.

Tidigare har husse aktiverat Pepsi genom långa personspår. Han har kunnat spåra upp personer upp till en km över stock och sten i skogen och det var otroligt uppskattat av Pepsi att få använda sin nos till det och han var väldigt duktig på det. Att få använda sin balans genom skogsagility eller genom att balansera på ett utegym och hoppa ifrån stubbe till stubbe får Pepsis ögon att lysa.

Pepsi har aldrig gjort utfall eller nafsat en människa. Han kan bli något spänd om någon kommer springandes emot honom för abrupt som om det plötsligt kommer någon i hög fart runt en husknut eller om man är ute sent i mörkret då han blir mer alert och man kanske har ett gäng skräniga ynglingar som kommer emot i en klunga, eller personer där han inte kan läsa av vem det är som om någon har en huvtröja som döljer ansiktet eller en heltäckande burka där man bara ser ögonen. Det kan Pepsi tycka är lite suspekt, men han är aldrig utåtagerande.
Då de bott mycket nära en skottbana har Pepsi aldrig varit rädd för skott eller höga ljud, åska eller fyrverkerier.

image6Han är van vid att åka bil och är lugn och trygg i bilen. Oftast sover han eller så sitter han och tittar ut genom fönstret. Han skäller inte eller vaktar bilen mot andra hundar eller människor, och husse lämnar honom aldrig ensam i bilen på en parkeringsplats eller dylikt. Han har ingen separationsångest utan går lugnt och lägger sig när han blir själv hemma.

Pepsi är okastrerad och husse har aldrig sett någon anledning till att kastrera honom av bekvämlighetsskäl. Han har ju aldrig haft några bekymmer med Pepsi. Han kan reagera på löptikar på så vis att han vill gå ut oftare med löptikar i området och nosar väldigt mycket med nosen i backen efter dofter och kan ju då bli stark om han bestämt vill iväg till en specifik doftfläck.

Pepsi är ett matvrak men han får bara äta sin hundmat och ev lite rester då husse varit noga med att hålla honom i god form. Han är inte höftledsröntgad ännu men han har inte visat tecken på höftproblem. Han älskar godsaker särskilt korv. Husse beskriver att man kan i princip få honom att gå på ett ben för en korvbit! image9Det bästa hundtugget är ett märgben som har ett högt värde hos Pepsi. Han lyssnar på ett loss från husse men det finns ju ingen anledning att hålla på och ta ben ifrån en hund. När husses tonårspojke växte upp ville han testa och prova att smyga fram och ta benet och det går inte Pepsi med på. Ibland behöver en hund få vara ifred med det bästa som finns i hundvärlden.

Att prata och få kommunicera med sin människa tycker Pepsi om. Han svarar gärna tillbaka i ett samtal på tilltal och har god ordförståelse. Han varken kan eller vill skälla högt och farligt utan vaffar bara lite svagt. Favoritkommunikation är att bli tillfrågad om han vill ha mat. Då svarar han genom att gå fram till sin matburk och buffa på den och säga VAFF. Även när husse frågat ”Var är katten” går Pepsi till katten och sedan snabbt tillbaka för att få sin mat eller en korvbit. Han är ju en smart och intelligent hund även om han inte har tränats eller tävlat i bruks. Husse beskriver Pepsi som den perfekta familjehunden som anpassar sig till alla situationer.

Pepsi är köpt på en kennel utanför Stockholm för 5,5 år sedan och på beskrivningen av köpet, noggrannheten och papper och inbjudan till valpträffar och dylikt är det lätt att anta att det var från en kennel ansluten till SKK. Pga husses sjukdom samt att han är mitt uppe i en flytt finns det inte tillgång till de dokumenten just nu. Vi ska snart se efter om Pepsi har en stamtavla eller ej då husse inte vet det i dagsläget. Han är dock noggrant skött efter alla konstens regler och har en heltäckande försäkring i Folksam som han haft sedan valptiden.

Vi tror att vem som helst som skulle träffa Pepsi skulle älska honom. Han fyllde 5 år i april och vi vet att det gör att många kan backa för de tycker åldern är för hög. Men för rätt hund med en så fin personlighet bör man se förbi det. Hellre att man lever med en trevlig och frisk vuxen hund än att man letar efter en yngre hund som kanske inte alls har samma stabilitet och charm utan är fullt uppe i mognadsfaser.

En rottweiler är en hund som aldrig blir riktigt vuxen. Husse är bror till en vän till vår ordförande i Hittehund vilket gör att vi vet att han har en fin dokumenterad uppväxt och många som bryr sig om honom. Vi kommer att uppdatera Pepsis beskrivning med ännu mer detaljer samt ett flertal bilder och videofilm i olika situationer på torsdag 1 oktober.

Om man är intresserad av att träffa Pepsi finns han i Stockholm. Det finns flera anledningar till att det brådskar och en annan aspekt är att husse precis har sålt sin lägenhet och letar efter en ny bostad vilket ger en turbulent boendemiljö just nu. Pepsi behöver ha ett fortsatt fint liv med stabilitet och bra kärleksfulla människor omkring sig.

Maila oss gärna och berätta mer om dig själv och vad som gör dig intresserad av Pepsi. Vi ringer upp för fortsatt kontakt. Även om det brådskar vill vi att man har en tät intensiv kontakt med Pepsi så man hinner etablera en kontakt med honom innan han flyttar. Vi kan ofta hjälpa till med boende i Stockholm om man inte bor inom bilavstånd.

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Pepsi

Till aktuella hundar