Phoff

 • Ålder: 8,5 år
 • Kön: Hane
 • Ras: tibetansk spaniel
 • Mankhöjd: 25 cm
 • Vikt: 7 kg
 • Finns just nu: Malmö
 • Stamtavla: Ja
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Agria)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Ja
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

Uppdatering! Phoff har fått hem!
Phoff är en liten charmig och snäll tibetansk spaniel som står ensam kvar sedan matte gått bort av sjukdom. Phoff - 57Phoff betydde allt för matte, och då hon var pensionär var de mycket tajta och tillbringade sitt liv tillsammans. Det medförde att Phoff fick mycket tid tillsammans med sin matte och följde med precis överallt och inte behövde vara ensam så långa stunder. Han är en kelen och mycket vänlig hund.

Nu är Phoff i behov av en ny kärleksfull familj, där man har en bra och varaktig hundtillsyn, då Phoff aldrig kommer bli en hund som accepterar att bli ensam långa timmar. Han kommer gärna till ett nyblivet pensionärspar där man har mycket tid för att ha hund, och lever i en tät relation med sin hund.

 

Han har stamtavla och har bott hos sin matte sedan han var valp. Han är vaccinerad, vaccinationskort finns. Phoff har även ett officiellt svenskt djurpass för resor i alla EU/EFTA lämder och de vaccinationer som passet kräver. Han är försäkrad hos Agria.

En kontaktperson för Hittehund har träffat Phoff, och omplaceringen brådskar då ingen av mattes anhöriga har möjlighet att ta hand om Phoff. Han bör inte bo i en barnfamilj. Kenneln är informerad om omplaceringen men kan ej vara behjälpliga.

Vår kontaktperson Åsa som träffade Phoff nyligen beskriver honom som en väldigt rar liten hund. Han är en personlig hund med en egen vilja, men som ändå är lätt att h att göra med och som är anpassningsbar. Han är social och trevlig och kom lugnt och nyfiket fram för att hälsa. Han är lugn och har ett ganska stillsamt sätt. Han håller fortsatt kontakt och är social. Phoff - 04
Hemma i vardagen tycker Phoff om besök och alla är välkomna. Han är positiv och flirtig mot nya som kommer på besök, även främmande hundar är välkomna hem. Han är en närhetssökande hund som älskar närhet och kel och som gärna ligger i sängen. Phoff känner trygghet med att få ligga nära sin ägare i sängen och det bör han få fortsätta med då det alltid varit tillåtet.

Han är ointresserad av barn och har inget utbyte av att bo med yngre barn, utan föredrar vuxna människor, gärna ett nyblivet pensionärspar eller i en annan situation där man är varaktigt hemma på dagarna/jobbar hemifrån eller har en hundvänlig arbetsplats. Phoff är mer intresserad av människor än av andra hundar. Han leker dock gärna med andra hundar, men lika gärna tillsammans med sin människa.

När man går på promenad går han fint i koppel, han drar inte alls utan skrider fridsamt fram och sniffar lite här och där. När vår kontaktperson Åsa var där hade de tre hundmöten under promenaden och alla tre hundmötena fungerar bra. Han betr sig lugnt, gör inga utfall utan är stillsamt nyfiken. En av hundarna bjuder han in till lek. Han kan dock reagera på vissa hundar (stora hanhundar) genom att skälla eller göra utfall. Phoff - 12Cyklister är något som kan stressa upp Phoff. Han kan som liten hund ibland bli skrämd av dem när de snabbt svischar förbi. När han blir rädd kan han då vända mot den som håller i kopplet och nafsa för att bli fri då han känner sig trängd. Det brukar snabbt gå över när cyklisten har passerat men man måste hålla i kopplet ordentligt så han inte kommer lös. Phoff är trygg kring sin mat, ben och leksaker. Åsa fick närma sig både hans mat och leksaker utan problem. När hon närmade sig hans smaskiga korvbit tog han den med sig och gömde sig under bordet med den. Om han kommit över något riktigt extra gott som en soppåse med gamla kycklingben kan han vakta den. Han är en hungrig hund! Något man kan nyttja vid byteshandel. Phoff uppskattar inte pälsvård och kloklippning och man behöver vara hundvan för att hantera de bitarna. Han är van vid att åka mycket bil och tycker om att åka bil och få följa med. Han är fullt frisk men har en medicin mot prostataförstoring (Finasterid) som han ska ha varannan dag.

 

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Phoff

Till aktuella hundar