Tigra

 • Ålder: 6,5 år
 • Kön: Tik
 • Ras: rottweiler
 • Mankhöjd: 55 cm
 • Vikt: 32 kg
 • Finns just nu: Stockholm
 • Stamtavla: Ja
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja (Agria)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Ja
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

Tigra är en pigg, smidig och nätt kastrerad rottweilertik som är 6,5 år. Hon har ett väldigt fint temperament och är en öppen och social hund som gärna pussas. Hon har bott i samma familj sedan hon var valp och familjen har bestått av matte, husse och deras söner som nu är 18 och snart 20 år, och tidigare även en berner sennen hane. tig1Hon har bott på Ingarö utanför Stockholm och vill fortsätta bo med närhet till naturen då hon är en genuin friluftshund som älskar skog och mark. Tigras husse och matte står inför en skilsmässa och ingen av dem kommer att på egen hand kunna fortsätta att erbjuda Tigra det liv hon är van vid. Hon har alltid blivit väl omhändertagen, både känslomässigt och praktiskt, vilket tydligt framgår när man träffar henne. Pälsen är skimrande och hon ligger perfekt i vikt då hennes ägare tom väger hennes foder för att hon ska hållas i god kondition.

Hon är mentalbeskriven 2009 med godkänt resultat. Korning genomförd 2011 med 395 poäng.

Tigra är väldigt glad och social och mjuk i framtoningen. Hon har aldrig visat några tecken på att vara reserverad vare sig mot främmande personer eller vänner och släktingar som besöker familjen mer regelbundet. Hon är väldigt tillgiven och vill gärna slicka alla som kommer på besök i ansiktet, både barn och vuxna.

 

Tigra har aldrig behövt vara ensam längre perioder. Hon klarar det bra om det behövs men då både matte och husse har arbetat olika tider så har Tigra för det mesta haft sällskap av en av dem. tig5Hon har alltid varit lätt att hantera vid kloklippning, bad etc. Likså har det varit lätt att besöka veterinär för vaccination och andra undersökningar, mycket tack vare hennes sociala läggning. Hon har mycket sällan visat på stress eller osäkerhet. Hon har, tack och lov, inte haft några problem med smällare och raketer vid nyår.

Hon har vid ett flertal tillfällen varit hos bekanta och på hundpensionat när familjen varit bortrest längre perioder (1-2 veckor). De har vid dessa tillfällen fått positiv återkoppling om att hon är en jättemysig jycke och att hon fungerat bra i den främmande miljön. Omställningen har aldrig varit ett problem vare sig åt det ena eller andra hållet.

Tigra har mycket energi och gillar att leka. Husse brukar leka och busa tillsammans med henne en stund varje kväll. Hon har också föremålsintresse och tycker om att leka med olika leksaker. Hon kan på rottweilerns vis vara ganska tuff i leken och hon gillar att buffa och vara fysiskt nära den hon busar med. Hon kan lekmorra och låta ganska mycket under lek men hon har aldrig visat några aggressiva tendenser. Hon släpper leksaker på kommando. Hon gillar också att söka och leta efter leksaker som familjen gömmer både inomhus och ute.

Tigra har fina tänder och får regelbundet ben för att underhålla tänderna. Hon kan vakta ben men det har aldrig varit några problem att ta benen ifrån henne. Hon lyssnar på kommando och ger sig direkt.tig2

Det finns väldigt mycket att berätta om Tigra, och hon är en fantastiskt rar hund. Om man är van vid rottis sedan innan och är öppen för en väldigt pigg men mogen hund som har lämnat alla svåra stadier bakom sig i en rottweilers uppväxt, och det bara finns glädjeämnen kvar, finns Tigra som ett fint alternativ. Hon är 6,5 år men så otroligt välskött, har ingen stelhet och är i fin form.

Om husse får önska vill han att Tigra kommer till en person, ett par eller en familj med tidigare erfarenhet av brukshund. Gärna någon seriös person/familj som kan ge henne ett liv med både fysisk aktivitet och mental stimulans. Det finns mycket positiv energi och stor förmåga att lära i Tigra som man kan arbeta vidare med. Tigra är van vid att vara ute i skog och natur, hon är även van vid stadsmiljön och är bra social och miljötränad. Första valptiden följde hon med husse till arbetet och åkte tunnelbana varje dag, och hon är en trygg hund. Det är viktigt att den nya ägaren har förutsättningarna att vara mycket ute i naturen tillsammans med henne, och husse tror att hon skulle passa bra att bo på landet.

Tigra har alltid följt med husse i allt han gör när han är hemma. Om han går upp på övervåningen och jobbar följer hon med, går han ned på nedervåningen och tittar på TV så följer hon med. Hon viker inte en tum från husses sida. tig3Husse tror att Tigra behöver en husse eller matte att ty sig till, en person hon kan känna sig trygg med. Den personen får å andra sidan en väldigt lojal jycke. Om det finns någon som har de praktiska förutsättningarna att ha Tigra med sig hela dagarna, även på arbetstid, så vore det toppen. Både för Tigra och den personen.
Tigra skulle säkert uppskatta att få sällskap av en annan hund. En större hanhund är väl att föredra i så fall. Hon har inte levt ihop med katt men hon har alltid varit nyfiken på katterna i området. Under en period blev hon kompis med grannens katt som hon hälsade på dagligen. Med rätt träning skulle det säkert gå bra att leva ihop med en snäll katt som är hundvan sedan tidigare.

Tigra är mycket förtjust i hanhundar och blir lite fjompig då. Hon kan vara tjurig på andra tikar och kan vid kopplade hundmöten med tikar och vissa skällande småhundar göra utfall i kopplet om man inte lyckas avleda henne i tid. Det finns inte så mycket allvar bakom hennes skällande utan när hunden har passerat är Tigra snabbt uppmärksam på sin förare igen. Tigra har fungerat bra tillsammans med vissa tikar, det gäller bara att man ger henne en chans till en lugn inskolning.

tig4

Många backar säkert med tanke på hennes ålder. Men varför välja en yngre hund med ett sämre temperament när man kan få förmånen att dela sitt liv med en trevlig hundflicka av den här kalibern? Vi kommer lägga in lite filmer på Tigra, och hoppas att få hitta hennes nya familj och följa henne framåt i livet.

Hennes nuvarande familj ser inte hunddagis som ett alternativ som ”förvaring” av Tigra för att kunna ha henne kvar. De månar väldigt mycket om henne. Ifall den nya familjen själv skulle ha intresse av en fortsatt kontakt ger husse ett stående erbjudande om att ställa upp och passa Tigra om man behöver avlastning en period eller behöver åka på semester. Det finns en väl dokumenterad bakgrund och en vilja och önskan om att Tigra ska få det riktigt riktigt bra framåt i livet. Tigra har alltid blivit hanterad på ett för hunden trevligt sätt och har stor tillit och förtroende för människor. ”Gammeldags bruksmetoder” är inte vad vi söker, utan att man har en modern hundsyn och använder sig av positiv förstärkning, belöningar och att ”läsa hund” för att få en bra relation och gott förtroende för varandra.

Den här hundflickan har något speciellt. Det här är den tredje rottweilern genom Hittehunds historia av omplacering av hundar under 15 års tid som känns riktigt bra till temperamentet. Det är ett högt betyg, med tanke på hur många hundar som vi träffar. Alla individer är inte bra, men de rottisar som är trevliga är i särklass underbara hundar. Alerta, kloka och vänliga.

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Tigra

Till aktuella hundar