Viggo

 • Ålder: 19 månader
 • Kön: Hane
 • Ras: pudel dvärg
 • Mankhöjd: 33 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Finns just nu: Gävle
 • Stamtavla: Ja
 • Vaccinerad: Ja
 • Försäkrad: Ja
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Ja
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

IMG_7230(Uppdatering 2016-02-22) För närvarande är det bestämt att Viggo ska träffa en familj runt den 12-13 mars och vi hoppas att det mötet kommer att gå bra.

Viggo är en ung dvärgpudel på 4 kg som är smart, träningsvillig och väldigt aktiv. Han är otroligt positiv och alltid väldigt glad. Många pudlar blir riktiga små plåster på sina ägare, och Viggo är inget undantag, han dyrkar sin unga matte och allt roligt som de gör tillsammans.

Dock har Viggo alltid haft svårt för att bli lämnad själv hemma. Med en annan hund som sällskap har han kunnat lämnas ensam, men inte på egen tass. Matte som studerar några dagar i veckan har blivit väldigt låst i den situationen så Viggo har fått vara på hunddagis, vilket för en ung student är en stor utgift. Matte får ut 9000 kr i månaden som hon ska leva på, och efter 4000 kr för hyran och 3000 kr för Viggos dagis finns det inte så stora marginaler kvar. Matte kan inte heller jobba extra någonstans då Viggo inte har någonstans att vara när dagis har stängt, så hela ekonomin är helt raserad. Ändå får Viggo veterinärfoder och har blivit så väl omhändertagen på alla de sätt, men situationen blir ohållbar och en stress för matte som flyttat till en ny ort för att studera och inte längre har sitt nätverk med anhöriga och vänner omkring sig så hon kan få hjälp, utan är helt ensam om ansvaret.

 

 

 

 
Matte känner också att Viggo nog skulle må bättre av en lugnare tillvaro med mer lugn och ro för att kunna utvecklas, för hon märker ju att han är lugnare när hon uträttar korta ärenden som till tvättstugan ifall de dagarna innan haft det lugnt och skönt och varit lediga i skogen, för då blir han mer harmonisk och går inte lika snabbt upp i stress.

 

Samtidigt är Viggo en väldigt ung och valpig hund fortfarande, som kommer behöva ett aktivt hundliv, korta promenader runt kvarteret eller som sällskap till en äldre person är helt otänkbart. Han är ung, och dvärgpudlar kan lätt bli 16-17 år gamla med god omvårdnad, och Viggo har haft ett bra hundliv med mycket aktivering som blodspår som han tycker är väldigt roligt. IMG_5665(Klöven är dock jätteläskig när man hittat fram till den 😉 En pudel behöver hjärngympa för de är en av de smartaste raserna. Viggo kan ju såklart en hel del konster och trick som matte lärt honom som buga, dö på ”pang”, backa, snurra och ha fint fotgående. Viggo behöver komma till en ”hundmänniska” som lever ett hundorienterat liv och som själv tycker det är roligt att träna, men samtidigt har en lugn och trivsam atmosfär som passar en vek och mild pudelpojke. Man behöver även kunna lägga grunden för en ny ensamhetsträning så han på sikt kan få det självförtroende som krävs för att vara själv hemma, med fördel om man sedan innan har en lugn och trygg mindre hund.

 

 

Viggo är en känslig och vek hund som föredrar kvinnor. De har ofta ett mjukare sätt och ljusare röst, men som matte beskriver så har han även en ”gayradar” han gillar killar som är mjuka och goa med hund, så de vänner matte har som är gay har han gillat på en gång. Han är reserverad och lite rädd innan han lär känna en ny person.

 

Vissa människor accepterar han på en gång och andra tar det lång tid för innan han accepterar dem. Speciellt män är läskiga. När han väl lärt känna någon så vill han mest sitta i knät hela dagarna och pussas. Så Viggo behöver en trygg person som har tålamod och kunskap när det gäller hans osäkerhet. Han är dock nyfiken och vill fram. Så det är inget jättehinder i vardagen.

Viggo älskar att röra på sig och han älskar uppmärksamhet. Matte skaffade honom för att satsa på agility och andra sporter. Men Viggo är lättstressad så de la det på hyllan, han är dock en gud på blodspår. Viggo har annars lite svårt att varva ner, stressa av och slappna av i nya miljöer. Men han är en mycket duktig stadshund, van att gå på café, följa med in i butiker och åka kollektivtrafik.
Han är som sagt osäker på främmande, och även vissa hundar. Men de hundar han umgås med älskar han att leka med och han är väldigt snäll. Han låter andra ta hans mat, ben etc etc. Matte besöker inte längre hundrastgårdar för andra hundar i klunga har haft en tendens att utse Viggo till lite av en hackkyckling, för att han är vek. Han ska ha snälla vänliga hundar omkring sig!
Viggo bör komma till någon som har en snäll liten hund, någon som gärna lever ute på landet och som är aktiv. Matte joggar och cyklar ofta med Viggo, vilket han älskar. Han orkar hur mycket som helst! Han har dock intresse för vilt så han kan inte vara lös på alla ställen. Han är livlig snabb och får ofta pudelfnatt av glädje.
När Viggo varit hos andra i några dagar som har hund, när matte tex åkt bort, så har det gått att lämna honom ensam utan att han ylar och skriker. Separationsångesten är mycket kopplad till matte personligen. Många hundar blir också så mycket mer tajta med den viktigaste personen som bjuder på aktivitet då det stärker banden.
Nu har matte dagisplats till slutet av februari. Vi vill försöka hitta rätt matte till Viggo. Eventuellt kommer Hittehund att ta emot Viggo annars i ett fosterhem just för att processen ska få ta tid utan stress så att det blir rätt hem. Det sista matte vill är att det ska bli fel, eller att Viggo ska bli omplacerad på nytt. Viggo har träffat katt inne men inte levt med katt. Om katten är snäll går det bra.
IMG_6357Viggo skall inte bo med barn under 10 år eller med buffliga/hårda/dominanta hundar.
Om man är intresserad av Viggo behöver man ha en varaktig hundtillsyn, att man tex  har möjlighet att ha med hund på arbetet, att man har eget företag, jobbar hemifrån eller att man är flera i familjen så hundtillsynen går att lösa. Även om Viggo fungerar fint på hunddagis vill vi att den nya familjen ska ha tid för att ha hund och erfarenhet nog att kunna lägga en ny grund för ensamhetsträning. Om man bor i Stockholm görs det gärna genom vår hundpsykolog Carina Persson på Hundklok.
Viggos matte har på ett tidigt stadium försökt få hjälp av sin uppfödare till omplacering men kenneln kunde inte ta tillbaka Viggo pga platsbrist. Han har väldigt fin stamtavla, (utställningslinjer) men ska pga sin reservation inte ställas ut då han inte gillar den miljön. Han ska heller inte gå i avel utan man ska vilja ha och älska honom för hans egen lilla personlighet, och låta honom förbli en älskad sällskapshund men en riktig pudelaktivering.

 

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Viggo

Till aktuella hundar