Yaya - Brådskande

Yayas husse är svårt sjuk sedan en tid och inlagd på sjukhus. Yaya är en frisk och vital hund som brådskande behöver få en ny familj. Vi söker även efter en person som kan hjälpa till att se till att Yaya kommer ut om dagarna nu i en akut sits.

 • Ålder: 9,5 år
 • Kön: Tik
 • Ras: blandras schäfer/labrador "schabrador"
 • Mankhöjd:
 • Vikt:
 • Finns just nu: Malmö
 • Stamtavla: Nej
 • Vaccinerad: -
 • Försäkrad: Ja (Agria)
 • Chip / tatuerad: Ja
 • Registrerad i SKK: Nej
 • Registrerad hos jordbruksverket: Ja

Yaya är en vital och kärnfrisk blandrastik, en sk schabrador, resultatet av en blandning mellan en schäfer och en labrador. Senast i februari genomgick hon en omfattande seniorhundskontroll hos veterinären och hon var i väldigt fin kondition för hennes ålder. ya6Det har uppstått ett akut nödläge i Yayas familj. Hennes husse har en längre period varit svårt sjuk, och just nu är han inlagd och har varit det i över två månader. Familjen vet inte när eller om han kommer komma hem. Yaya bor fortfarande hemma hos sin husse där lillhusse tar hand om henne. Men han jobbar heltid och då får hon inte den stimulans och uppmärksamhet som hon förtjänar utan är ensam större delen av dagen. Familjen har länge känt att Yaya behöver en ny familj där man är frisk och har tid för henne, men har inte på egen hand lyckats hitta någon som vill ha henne och många djurhem/föreningar tappar intresset när de får höra hennes ålder. Men Yaya är en jättefin nätt hund som är nyfiken och snäll mot både barn och vuxna. Familjen vill verkligen inte avliva Yaya, då hon är helt frisk och en fantastisk hund som någon annan borde ha glädje av och kunna dela sitt liv med. Framför allt är hon välskött och i fin fysisk kondition då hon är slank och ännu inte är stel eller har fysiska problem. Men hon kan inte sitta hemma nu som hon gör just nu och hennes familj har ju även ett helt annat fokus då husse är svårt sjuk och man behöver tid för honom med. Det är en krissituation på många sätt. Samtidigt känns det inte helt rätt mot en seniorhund som bott i samma familj sedan valp att flytta till ett temporärt fosterhem, för att därifrån flytta igen.

Vårt förslag är om vi kan hitta en frivillig volontär som kan tänka sig att ta ut Yaya mitt på dagen och kanske bjuda henne på några extra långpromenader, så att hon slipper flytta ifrån sitt välbekanta hem, och möjliggöra att hon kan leva vidare, och att vi får mer tid på oss att med gemensamma krafter hitta Yayas framtida hem. För det finns därute – det är vi övertygade om!

Det finns så enormt många fördelar med att leva med en seniorhund. Dels bjuder en äldre hund inte på några oönskade överraskningar då de redan har genomgått alla möjliga och omöjliga mognadsfaser. helWhat you see is what you get. De har redan en formad personlighet, och den hund man lär känna kommer inte att ändra agerande. För den som kanske är äldre själv och inte vill planera in en hund alltför långt fram i sitt liv, för familjen med kvarvarande barn där man under de närmsta åren kommer ha hundtillsyn men inte riktigt i framtiden, eller där man just nu studerar men sedan kommer arbeta heltid och inte ha samma tid för en hund .. det finns så många situationer där en seniorhund är det klokaste valet av hund, istället för att binda upp sig på 14-15 år framöver.

Jag som skriver detta (ordförande Christine) lever själv med seniorhunden Lycka. Hon har fyllt 14 år, och är i riktigt gott skick, i somras har vi långvandrat på landet 8-10 mil i veckan, hon är helt klar i huvudet och vi ska gå kurs i nosework och lite spår till vintern och våren. Min förra hund Sascha blev 16 år, och blodspårade upp till 15,5 års ålder. Jag ser faktiskt bara fördelar med äldre kloka livserfarna hundar. Mitt hjärta känner alltid lite extra för seniorhundar just för att man alltid måste hitta en person med stor kärlek för hundar där man har de små omsorgerna med sig, och dessa hundar har svårare att hitta hem än yngre hundar. Samtidigt känns det för alla väldigt fel att avliva en hund för att ägaren blir sjuk. Det är inte riktigt så man har tänkt sig sitt hundägandeskap, och ingen hundvän vill väl ens se det lösningen för sin älskade vän ifall samma situation skulle drabba en själv.
kroppÅsa har som kontaktperson för Hittehund nyligen träffat Yaya och tog då dessa bilder vid mötet.  Åsa berättar att Yaya är en jättetrevlig, rar och social hundflicka som tog hennes hjärta. Hon var kontaktsökande, lekfull och väldigt kommunikativ då hon pratade mycket. De var inne, ute och gick och även en stund i en rastgård. Hon har lite överskottsenergi då hon under de senaste månaderna inte kommit ut som hon behöver. Åsa blev jätteförtjust i Yaya och är rädd att bilderna inte gör henne rättvisa för hon var svårfotad när hon inte satt snällt stilla och poserade.
De träffade flera andra okända hundar ute med Yaya brydde sig inte så mycket om de andra hundarna utan gick bara förbi utan att dra, skälla eller reagera i någon riktning. Hon är en vänligt sinnad dam och ville vara nära. Hon knöt an väldigt snabbt och var så innerlig och kontaktsökande. Inne gick hon och hämtade alla sina leksaker och kom fram och visade dem väldigt stolt ”Titta vad jag har”, och hennes favorit var den nöffande grisen av gummi. Yaya är van vid att få gå lös tillsammans med sin husse men sonen i huset ville inte ha henne lös. Hon har aldrig levt tillsammans med katt, men trivs väldigt bra tillsammans med barn. Yaya gillar godis mycket och verkar beredd att jobba en del för en godbit. Hon behöver musklas upp ordentligt då hon varit lite för inaktiv under tiden som husse varit på sjukhus.  Lite ”slankig” bak men Åsa såg inga hinder i hennes rörelser som hon tyckte tyder på att hon skulle ha ont.

yaya16Om du är intresserad av att ta henne till ditt hjärta permanent, kontakta oss omgående. Glöm inte dina egna kontaktuppgifter. Yaya finns i Malmö.

Om du vill göra en punktinsats för en hund som verkligen behöver det, och bli en del av vårt nätverk, skriv ett mail och berätta om dig själv och vad du kan erbjuda för hjälp till Yaya så hon slipper så långa dagar själv när husse är på sjukhus och hennes framtid är oviss. En lösning kan också vara att man börjar lära känna henne genom att ta ut henne, och att om allt känns rätt, att hon övergår på permanent basis.

Kontakta oss om du är intresserad av att adoptera Yaya

Till aktuella hundar