Hittehund´s Pepsi har fått hem!

Hittehund´s Pepsi har fått en ny familj!

Pepsi är den finaste och mest genomtrevlige rottweilerhane jag någonsin har träffat inför en omplacering. På ren rutin hade jag bokat in en bedömning av Pepsi hos vår hundpsykolog Carina Persson veckan därpå, men jag bokade av den tiden så fort jag själv träffat Pepsi inför hans omplacering i onsdags.
Denna härliga öppna och tillitsfulla hund gick mig frimodigt till mötes, pussade mig direkt och backade sedan direkt in mellan mina ben och började att kråma in sig kelet för att bli klappad. Pepsi är en rottweiler när de är som bäst!

x4

Husses egen privata situation med sjukdom gjorde att omplaceringen brådskade. Jag var bekant med husses syster som berättade hur fin hunden var men det var först när jag träffade honom själv som knockouteffekten gjorde att man blev helt tagen. Emelie (på bilderna) med pojkvän kom för att vara figuranter på foto och film och även de blev lika fint mottagna och älskade Pepsi ifrån första stund.

Mailen bara strömmade in, och det innan jag lade ut mina nytagna bilder och alla videoklipp. Faktum är att jag inte vågade lägga materialet online för vi skulle få en storm av intressenter då det så tydligt framgick i alla situationer hur extraordinär Pepsi är. Det hade bara gått några dagar så hade vi utöver de nya kontakterna även fått intresse från tre familjer av våra tidigare hundägare vars hundar de tagit hand om genom Hittehund hade gått bort. Tre av mina personliga favoriter av alla hundägare genom tiderna, hem där jag visste kunde erbjuda det lilla extra kombinerat med stor hundkunskap och mycket kärlek.

För kärlek och värme är vad Pepsi var uppfostrad med. Han var ett A-barn och så enormt fint fostrad med massor av kärlek ifrån en husse som gjort allt för honom och lite till sedan han var valp. Framför mig stod en kärleksfull tillitsfull hund helt utan later och som slängde sig ned direkt i famnen på oss och kopplade av helt lelös och mjuk efter att vi tränat lite och filmat.

x14Husses situation krävde en väldigt snabb omplacering vilket kan vara svårt ifall hunden är svår eller har stora behov. Men kombinationen toppenfin hund med så många valalternativ rekommenderade vi husse att gå på säkra kort bland våra tidigare hundägare. Vi fick välja bland de tre familjerna det par som allra tidigaste hade möjlighet att ta hand om Pepsi, och det blev Leif och Ann-Marie som tidigare haft Hittehund´s Jerker.

I dag fick Pepsi ett nytt hem, och det kommer bli en sådan glädje att få följa honom. Jag vill ändå nu visa er dessa fina bilder på en riktig nallebjörn till hund.

Med på bilderna är vår hjälpsamma volontär Emelie!

Christine Leijd

Hittehunds grundare och ordförande, bor i Stockholm tillsammans med sin man, två omplaceringshundar, två huskatter och en galet smart bengalkatt. Största intressen är att långvandra med klövjeväskor och sedan 10 år balansträning med de egna hundarna på avancerad nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *