Ny höststart för omplaceringsverksamheten!

Vi hoppas att ni har haft en fin sommar!

Hittehund har avsiktligt hållt en låg profil under sommaren både på sociala medier och genom att hemsidan inte har uppdaterats. Vi har sedan maj månad haft en intensiv period även om vi inte berättad vad vi har för oss. Två gånger om året brukar vi stänga själva omplaceringsverksamheten och koncentrera oss på att följa upp redan omplacerade hundar genom samtal och hembesök. I år hade vi stängt över hela sommaren för nya omplaceringar för att få ordentligt med tid för vår uppföljning. Då det inte bara rör hundar ifrån det senaste året utan hundar från längre tid tillbaka känner vi oss inte riktigt klara, men öppnar upp för nya hundar och hundägare vi kan hjälpa då behovet är stort och vi upplevt en desperation runt om i landet då vår verksamhet behövs mer än någonsin.

11802146_10155898192685436_267052622_nVi kommer att uppdatera lite på hemsidan och  i bloggen om hur det har gått för olika hundar och om deras vardag, och nu har vi precis uppdaterat hemsidan med en klok och vänlig amstaff, Django. Fler hundar kommer att presenteras nu inom de närmaste veckorna.

För närvarande har vi ingen möjlighet att ta tillbaka vår ordinarie telefontid varje eftermiddag utan vi hoppas att man har möjlighet att skicka ett mail till oss om man behöver hjälp eller är intresserad av att veta mer om någon av våra hundar. Detta för att vi ska kunna fördela tiden rätt och själva ha tid att ringa upp. Vi förstår att man helst vill ringa och talas vid per telefon när man är intresserad av en hund men det har länge varit ett problem att vår ingående telefontid om 15 timmar i veckan inte räcker till. Hälften av de som ringer behöver akut omplacera en hund och det gör att majoriteten av de som vill ha en hund ofta har svårt att komma fram. Vi ska försöka hitta en varaktig administrativ lösning på det!

Än så länge har vi en del hundar på väntelista runt om i landet och vi har fortfarande utrymme för att hjälpa till med några fler hundar. Vi lägger ned väldigt mycket förarbete på varje hund vilket gör att vi begränsar antalet hundar vi hjälper åt gången.

Det har kommit en del mail och funderingar kring vår ordförande Christines hälsa. 11846570_995108177206815_6781386268583781381_nJag har varit väldigt sjuk i fem autoimmuna sjukdomar och har tagit ett långt och välbehövligt ”sommarlov” för att helt kunna fokusera på att bli friskare i lugn och ro på mitt lantställe. Jag kommer att återkomma till det. Flera känner till hur hälsoproblemen har påverkar driften av Hittehund i min roll som ordförande men jag har fått stor backup från andra medarbetare som gjort vad de har kunnat. Jag är friskare nu än jag har varit under de senaste åren och jag hoppas att det fortsätter i den riktningen!

2 kommentarer till “Ny höststart för omplaceringsverksamheten!

  1. Ställer gärna upp med hem till någon av era hundar. Pensionär, ensamboende och vill ha en kompis att promenera med. Mångårig hund vana, Inga barn eller barnbarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *