Seniorhunden Lotta har fått hem!

Hunden LottaFina papillontiken Lotta som en kvinna akut tagit hand om när hennes husse fått en stroke, blev inlämnad till Hittehund för omplacering, där hon fick bo i fosterhem i ett privathem under tiden vi sökte efter rätt hem för Lotta. När en hund som är senior kommer in till oss vill vi göra en sk seniorhundskontroll och låta veterinären lyssna på hjärtat och ta blodprover på lever och njurar. Lotta hade även mycket tandsten vilket gav henne en dålig andedräkt.

Tack vara en insamling vi gjorde för Lotta hade vi möjlighet att göra henne iordning så hon kunde bli omplaceringsbar. Vår veterinär Kent-Erik på Hagsätra veterinärmottagning gick igenom henne grundligt samt rengjorde Lottas tänder ordentligt.

Vi fick på ett tidigt stadium kontakt med Eva som kommer från Gotland. Hon bor ensam tillsammans med seniorhunden Dennis som är en dvärgschnauzer och tre katter. Lotta är en mycket lugn och förståndig hund kring katter och är inte direkt lekfull med andra hundar men har inget emot dem heller.

En kontaktperson för Hittehund på Gotland hälsade på hemma hos Eva innan hon kom till fastlandet för att lära känna Lotta. Hon bor på landet i en villa utanför Slite, och då Eva är egen företagare inom hemtjänsten och har många anställda har hon sitt kontor hemma, eller kan ha med sig hundarna, så Lotta kommer inte att behöva vara själv särskilt många stunder. Den första rapporten berättar att Lotta har kommit över till ön och att allt fungerar mycket bra. Lotta är en mycket anpassningsbar och trevlig hund som säkert kommer att göra succé hos de klienter Eva går hem till även om hon mest sköter det administrativa.

Ida

Ida bor i Stockholm med sin hund Alice. Tillsammans tycker de om att träna personspår och simma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *