Återträff med Hittehund´s Silver!

I förra veckan hade jag en återträff med Hittehund Silver, denna stora ståtliga huskyblandning! 10012764_726404427410526_8315782912774275739_oOm jag ska välja topp 3 av de av våra hundägare som inspirerat mig mest personligen genom alla år med Hittehund, då är det Kerstin. Hon är en sann huskyälskare, och kan verkligen ge dem det de behöver också, varje dag i veckan! Varje gång jag får återträffa Silver slås jag av hans glänsande päls, glada och pigga blick och hur tydligt det är att Kerstin är hans matte. Med huskyns yl-prat ville han kalla tillbaka sin matte när hon var i mitt badrum, Silver är en kommunikativ hund som pratar, och Kerstin talar huskyns språk och förstår varje nyans. Flera gånger om året lämnar de Stockholm och åker långt långt upp i Norr, de långvandrar, Silver drar packningen och Roxy bär lite tuggben och extra guldkant till hundarna. Kerstin har en egen checklista till packningen, men hon är van vid att vandra bland fjällen, same som hon är till ursprung. När Silver fick ett hem hos Kerstin öppnade sig en härlig värld för honom i fjällen, och att åka helikopter upp till fjälltoppar och bestiga berg i fjällvärlden. Ja, varje gång Kerstin lägger upp bilder på sin facebook där vi är vänner ser man hur underbart de har det och Silver lystrar intensivt till ordet ”fjällen”.

Och när de inte är i fjällen långvandrar de i olika naturreservat i Stockholm, och åker skidor på den futtiga vinter vi har i Stockholm. Silver är en högrest ståtlig hund och väcker uppmärksamhet, och strax är det dags för nästa fjällrunda för hundarna.

885013_535899926460978_1577385475_oDet är väldigt sällsynt att man kan hitta de här hemmen för en husky, men ibland har man tur. En granne till Kerstin kontaktade oss när hennes tidigare husky hade gått bort och Roxy som är korsning husky/gul labrador blivit ensam hund. Roxy med de magiska blå ögonen kom också till Kerstin som en omplaceringshund. Båda hundarna är enormt trevliga individer och passar väldigt fint tillsammans. Lycka till i fjällen Kerstin! Jag ser fram emot bilderna efter din fjälltur och önskar att jag hade kunnat vara en fluga på din axel och uppleva bara en bråkdel av det liv du ger dina älskade hundar!

Christine Leijd

Hittehunds grundare och ordförande, bor i Stockholm tillsammans med sin man, två omplaceringshundar, två huskatter och en galet smart bengalkatt. Största intressen är att långvandra med klövjeväskor och sedan 10 år balansträning med de egna hundarna på avancerad nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *