Hembesök hos Hittehund´s Stella!

När jag tog tåget för att besöka Stella i oktober var det tre år sedan hon fick sin nya familj. Det är alltid lika trevligt att besöka dem!

Stella är en keeshond som blev omhändertagen och fick bo i ett privat fosterhem inom Hittehund för att bli rehabiliterad innan hon kom till Tommy och Yvonne. Hennes förra matte var sjuklig vilket även hade påverkat Stellas allmänna skötsel, och hennes päls var så pass tovig att den inte kunde sparas vilket även gett eksem i hårbotten.

Mitt i smällkalla vintern blev vi tvungna att raka ned henne hos vår veterinär Kent eftersom pälsen gjorde så ont i hårbotten av tovorna. vet3_510993b4e087c3637d6f705cStella blev utrustad med en overall och ett rejält vintertäcke och under tovorna visade sig hennes extrema övervikt så hon påminde mest om en trind julskinka med sött spetshuvud. Stella fann sig i alla veterinärbesök och omvårdnad med en ängels tålamod, och hon är verkligen en av de allra vänligaste och snällaste hundflickor jag har träffat.

När jag blir emottagen hos Stellas ägare säger de faktiskt i munnen på varandra att Stella är en GUDOMLIG hund och att de hela tiden får så mycket beröm för henne vart de än går. Hon blev det nyblivna pensionärsparets första egna och varmt efterlängtade hund och allt har gått så väldigt fint ifrån början till slut. Stella hade och har fortfarande väldigt svårt för att vara ensam vilket var märkbart redan i fosterhemmet.

Hon får verkligen ångest och panik om hon blir lämnad själv medan hon är lugnet själv när hon har sällskap. Men Stella är alltid med sin matte eller husse eller blir tillfälligt passad inom närmsta släkten på samma ort.

DSC_0061Innan mitt besök hos Stella visste jag att det är många som månar om henne. Både tidigare fostermatte Angelica ville veta att hon hade det bra, samt att det fanns ett stort varmt engagemang ifrån rasklubbens sida som även med sin ekonomiska stöttning till Hittehund kunde möjliggöra vårt omhändertagande och rehabilitering av Stella.

Stella är en kär och söt spetsflicka som har kommit som en liten solstråle till sin familj, och det är verkligen här hon hör hemma.

 

Under februari eller mars är det dags för nästa hembesök. Tyvärr utan min hundflicka Lycka. Det här blev hennes sista uppdrag inom Hittehund, åka tåg genom Sverige och besöka hundar som hon tyckte så mycket om. Men 14 år gammal drabbades hon av aggressiv elakartad cancer. Uppföljningsresorna kommer aldrig bli detsamma utan henne…

 

Christine Leijd

Hittehunds grundare och ordförande, bor i Stockholm tillsammans med sin man, två omplaceringshundar, två huskatter och en galet smart bengalkatt. Största intressen är att långvandra med klövjeväskor och sedan 10 år balansträning med de egna hundarna på avancerad nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *