Återbesök av Hittehund´s Chili!

DSC_0161Idag hade jag besök av chow chowen Chili tillsammans med nya matte Nancy. De har nu haft Chili i 2 veckor lite drygt, och det har gått väldigt bra. I nästa vecka ska de få privatträning av vår hundpsykolog Carina Persson som då gör hembesök. Det är alltid bra när man tar över en omplaceringshund att få rätt verktyg med sig med en gång.

Chow chowen Chili slog knockout på många som följer vår hemsida när vi presenterade att han sökte hem genom Hittehund. Då det brådskade pga mattes privata situation efter en separation ringde vi i första hand upp de familjer som fanns i vårt register för att de sedan innan anmält generellt intresse för en hund inom Hittehund eller intresse för en specifik hund vars profil var överensstämmande med vad vi sökte för Chili.
Jag hade träffat matte och Chili på tisdagen, och sedan ägnat hela kvällen åt att sammanfatta hans beskrivning, redigera bilder och video och djupintervjua matte. Samt ringa upp ett flertal familjer innan han kom ut på hemsidan.

Nancy var handlingskraftig och när hon tog in situationen om Chili bestämde hon sig snabbt och föreslog att de skulle åka hem till matte och hämta honom nästa morgon. chilihemDottern Johanna hade ju några dagar kvar av sitt höstlov och hon jobbade ju mestadels hemifrån som egen företagare så de hade så goda förutsättningar. På onsdagen hämtade de hem Chili tidigt på morgonen innan matten skulle flyga utomlands i sitt jobb, och på eftermiddagen återträffades vi. Chili snarkar. Högt. Första nätterna använde Nancy öronproppar, men nu har hon vant sig. Han är så fantastiskt snäll mot katten och det har även gått bra med familjens häst. Vi sade ifrån början att de skulle börja som fosterhem just för att det brådskade så pass att de inte gavs chans att lära känna honom genom en inskolning innan. Men Chili ska ingenstans. De sökte ju rätt hund, och han kom väldigt plötsligt till dem, men var allt som de sökte efter hos en hund.

DSC_0165Nej, vi brukar inte omplacera hundar på 36 timmar, men för vissa hundar kan man göra undantag. Och de familjer som vi redan känner till och har en anknytning till, det är ju där vi vänder oss till i första hand. Varför det kunde gå extra snabbt var för att Nancy hade så fina referenser, däribland även en gemensam god vän som kunde gå i god för hennes lämplighet.

Chili bor både i lägenhet på markplan med en inhägnad uteplats och där älskar han att ligga ute dagtid och bara kika på alla som passerar. Familjen har även en villa nära mattes värdshus i Sörmland som hon driver, och även där fungerar det jättefint att promenera i slottsparken. Det var jätteroligt att få återträffa Chili idag och ta del av glädjen som Nancy utstrålar över sin nya familjemedlem. Min egen hundflicka Lycka 14 år tycker också väldigt mycket om Chili som har så enormt hög social kompetens med andra hundar. Det är inte sista gången jag träffar Chili och det kommer bli jätteroligt att få följa honom genom livet. Snällare hund kan man nog inte hitta!

Christine Leijd

Hittehunds grundare och ordförande, bor i Stockholm tillsammans med sin man, två omplaceringshundar, två huskatter och en galet smart bengalkatt. Största intressen är att långvandra med klövjeväskor och sedan 10 år balansträning med de egna hundarna på avancerad nivå.

1 kommentarer till “Återbesök av Hittehund´s Chili!

  1. Chilli ör en jättefin Chow-Chow! Han påminner mycket om min Calle som var min trofasta följedlagare i nästan 13 år.

    Chillis nya matte är en lycklig matte!

    Jag fortsätter att följa Chilli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *