Gåvor från arken zoo

Gåvor från Arken Zoo!

Glädjs med oss! Igår fick vi en hel pall på nästan 300 kg ifrån Arken Zoo. Fantastiskt generöst, och det kommer till direkt nytta i vår verksamhet. Eftersom vi inte har någon kontorslokal eller lager togs det emot i vår ordförandes gästrum där vi ikväll har strukturerat upp torrfodret, blötkonserverna och godiset där det kommer till bäst nytta.

Fodret går till våra fosterhem så vi har sorterat upp säckarna och märkt upp dem utifrån vilken hund som bör äta vad, hundtuggen kommer till fosterhemmen, dentalstixen till våra seniorhundar, och godiset kommer vi ju löpande ha användning för inom verksamheten. Vi fick även laxolja, glucosamin och andra produkter som passar så bra till vårt Seniorhundsprojekt!

Så som samhället ser ut idag är det fler och fler som har blivit långtidssjukskriva eller arbetslösa och som inte längre har ekonomi att köpa hundmat, eller de kan ha en hund som mår bra på ett särskilt foder, och som blir dålig när de bytt till en billigare variant. Ibland så kan det vara en övergångsperiod att man skulle vara så hjälpt av en stor fodersäck medan ekonomin stabiliseras. Och därför känns det extra bra att ha extra säckar ståendes hemma att dela ut där det verkligen behövs.

Hundgodiset kommer vi ta vara på på ett roligt och kreativt sätt som vi kommer att presentera i vår blogg och länka på facebook.

Tänk om fler kedjor vore som Arken Zoo, som genom sin frikostighet når så många djur som verkligen behöver hjälp!

Ida

Ida bor i Stockholm med sin hund Alice. Tillsammans tycker de om att träna personspår och simma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *