Hundmässan 2014

Vilken toppendag på Stora Stockholm, den stora hundmässan!
Föreningen Hittehund har tyvärr ingen monter, vilket helt enkelt beror på den höga kostnaden, när jag hört mig för visar det sig att en ideell förening kan efter rabatt behöva betala 9-10 000 kronor för att medverka. Och det utestänger oss ifrån att ha en monter, för det vore inte försvarbart i vår verksamhet att lägga ett så högt belopp på marknadsföring och pr. Tyvärr. Det är mycket sällan vi ens har haft den summan på vårt bankgiro, vi har inte de medlen att röra oss med trots 14 års verksamhet.

Dock finns vi representerade på hundmässan, vi går runt i lokalen och etablerar nya kontakter som på sikt kan vara bra och värdefulla för vår förening. Idag gick jag personligen runt och presenterade mig och beskrev vår verksamhet översiktligt för den som inte kände till oss sedan innan. Jag vände mig huvudsakligen till grossister och företag vars produkter eller tjänster vi sedan många år använder. För det är så att jag säljer inte vår själ till djävulen utan vi har utarbetade riktlinjer och är måna om att både produkter och tjänster som vi etablerar samarbeten med är varor och personer som vi kan gå i god för. Det finns produkter som vi använder oss av dagligen både i fosterhem och som vi använder oss av under vår omplaceringsprocess, och foder, tillskott och produkter som vi dagligen rekommenderar vidare, särskilt i vårt seniorhundsprojekt, och framför allt är vi måna om att hålla oss ajour med vad marknaden har att erbjuda när det kommer till sällskapsspel, aktiveringsprodukter och för rehab av hundar, då vi arbetar med så brett spektra kring både problemhundsutredningar, rehabilitering och för att lotsa våra seniorhundsägare rätt när hunden börjar åldras.

 

Det här var det enda jag gjorde på mässan. Och det gick förvånansvärt bra. Alla lyssnade intresserat, ställde frågor, var intresserade av en fortsatt kontakt, och en del direkt av ett samarbete.
Jag grundade Hittehund för över 14 år sedan, och har aldrig jobbat aktivt med sponsring, jag avskyr att tigga, jag gör det ibland när vi inte haft något val, och alla våra sponsorer har själva genom åren tagit kontakt med oss. Jag har aldrig försökt få något gratis, på gott och ont.

I vanliga fall brukar jag inte säga ett ord om att jag håller på med Hittehund utan jag frossar i tillbehören för min egen skull, och kommer hem fullpackad av påsar för det är nya produkter, böcker och bra mässpriser. Men idag blev jag inte ruinerad på annat än min tid, för jag hade ett annat mål.

Jag ska ta en sväng på mässan imorgon igen, och då ska jag rikta in mig på de företag jag inte hann med idag. Samt köpa fina halsband till mina egna hundar och besöka hundtuggsgrossisten Hundtugget.

 

Jag tror att mycket av min säkerhet idag var för att vi hann få upp den nya webben i tid, jag har fått fina broschyrer ifrån Ida, och jag hade helt enkelt större självförtroende än tidigare i att representera föreningen. Vårt mål har aldrig varit att representera Hittehund med profilprodukter utan tvärtom har vi knappt spenderat en krona under 14 år på reklam. Utan den bästa marknadsföringen är en väl genomtänkt verksamhet.

Jag är jättestolt över vår verksamhet och jag vet vad som särskiljer oss ifrån andra föreningar, men har aldrig känt ett behov av att etablera sponsoravtal, förmodligen även av rädsla att bli avvisad.

Men efter dagens mässdag känner jag stor tillförsikt inför framtiden. Hittehund är en förening som varje år växer mer och mer, men fortfarande med kvalité, med helt underbart engagerade mycket väl utvalda kontaktpersoner och volontärer.

Jag kommer finnas på mässan på söndagen kl 15-18. Om någon vill ses för en pratstund når man mig på tel 076-76 77 111

Er ordförande Christine Leijd

Christine Leijd

Hittehunds grundare och ordförande, bor i Stockholm tillsammans med sin man, två omplaceringshundar, två huskatter och en galet smart bengalkatt. Största intressen är att långvandra med klövjeväskor och sedan 10 år balansträning med de egna hundarna på avancerad nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *