Helix omplacering!

När Helix kom ut på Hittehunds sida på fb och hemsidan, så kom det många svar. he1Väldigt många lät dessutom mycket trevliga och som bra alternativ! Det är alltid svårt att välja ut några stycken av 100tals mejlsvar. Men man kan säga att de som lägger ner lite tid med att skriva personligt och lite längre fångar lättare ens intresse. Vi valde bland annat ut Susannes brev. Det lät verkligen som en genuin hundmänniska! Jag ringde till henne och vi klickade direkt. Det kändes som om vi pratat förr.

Jag pratade med Helix unga matte och hon höll med. Hon skrev: ”Jag tror ni har hittat den rätta matchningen.

Jag bjöd in Susanne att komma till mig och bo över natten. För då kunde hon och jag lära känna varandra lite mera. Helix matte och Susanne kunde träffas hos mig på neutral mark och känna efter om det kändes rätt.

Det gick precis lika bra som jag hoppades. he3Helix är en ung, okomplicerad hund. Han behöver bland annat träna på att gå i koppel, men det kommer nog att bli bra när de nu ska börja på vardagslydnadskurs! Susanne och jag har hållit kontakt och hon rapporterar ofta om hur de har det.

De bor i ett stort hus i en mindre stad och har ett sommarställe bara 10 minuter bort där det finns gott om ytor att vara lös på. Paradiset för en hund.

Susanne skrev nyligen ”Hej Agneta o tack för tipsen! Jag kan glädja dig med att Helix har genomgått en stor förändring, på kort tid. Vi är på väg åt rätt håll. Han lyssnar och har lärt nya kommandon; Ligg och Stanna / Vänta / Varsågod – Gå fint. Har fått leksaker med olika namn och vet vilken han ska hämta… Han tuggar inte i kopplet – jag har ögonkontakt och berömmer “gå fint” när han gör det. Han var helt underbar med vår lilla ettåring (barnbarnet) Valdemar – försiktig och ömsint. Detta var min största ängslan, hur går det med Helix o mitt barnbarn. Familjen har rest hem till Köpenhamn idag och både min son och hans sambo Maria älskar Helix. (Även om min son Adam utbrast vid första anblicken – “du är inte klok mamma som har skaffat en så stor hund!” Då ska man veta att resten av familjen i DK bara har småjyckar, typ Yorkshire). Helix samlade upp varenda smula Valdemar tappade på golvet och satt troget vid hans sida under varje måltid – utan att vara störande eller tiggande, bara i vänteposition. Valdemar stoppade in hela handen med gröt i munnen på Helix som bara slickade försiktigt. Bägge var i golvhöjd mycket av tiden, Valdemar blev våt av allt slickande men brydde sig inte. – Gissa om jag var lättad – och glad!”

Det kommer säkert snart rapport igen från Helix och Susanne. Just nu håller de på att lära känna varandra så bra som möjligt!

Agneta Damberg

Ängdalens hundkurser, Motala

Agneta Damberg

Jag heter Agneta Damberg. Jag bor i Motala där jag jobbar som personlig assistent och sen har jag ett företag som heter Ängdalen Häst och Hund. Vi bor på en gård med islandshästar, får, hundar, katter och kaniner. Hundarna är tre bordercollies som heter Mio, Jim och Allie. Jag är utbildad på Hundens hus i Stockholm. Jag började instruktörsutbildningen -05 när jag kände att jag var tvungen att lära mig bättre, roligare och mer positiv hundträning. Jag hade då en älskad bc som hette Nellie, som jag inte riktigt förstod mig på. Men det lärde jag mig på Hundens hus! Där går jag fortfarande kvar eftersom jag älskar att lära mig mer och mer! Under åren har jag gått de flesta av deras utbildningar. Just nu går Mio och jag terapihundsutbildning. Inom Hittehund hjälper jag till när det finns hundar i närheten där jag bor, som behöver utvärderas. Jag har också träffat familjer som vill adoptera från Hittehund. Det är roligt och trevligt och har gett mig flera nya vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *