Träff med Labben Neo för omplacering

Igår eftermiddag packade vi korgen med kamera, hundleksaker och en massa gott, för att träffa labradoren Neo som söker ny familj genom Hittehund.
Neo är en charmig individ med mycket motor och egna idéer.

Eftersom Neo älskar människor är han mycket enkel att tycka om. vickyJag fick hjälp av min son Simon och träffade en 2,5-årig charmör av rasen labrador som jag uppfattade som en härlig mix av turboladdad pansarvagn och tjuren Ferdinand. Neo är en glad, positiv och väldigt fysisk hund. Neo gillar att använda sin kropp liksom han älskar att jobba TILLSAMMANS med sina människor. Neo flyttade som valp till mattes son med sambo. För ca ett år sedan kunde de pga separation inte behålla Neo som då fick flytta till nuvarande matte.

Matte hade lovat att ställa upp som hundvakt men hade inte planerat för att bli hundägare på heltid. I samband med flytten till nuvarande matte kastrerades Neo.
20150214_140627Neo och matte har gått lydnadskurs och grundkurs i rallylydnad. Att ”gå i skola” och jobba ihop med matte är något som Neo verkligen gillar.  Liksom att bära ved eller tjänstgöra i trädgården som ”buskröjare”. Neo är även friröntgad på höfter och armbågar.

När vi ses på ett grönområde som är ”bortaplan” för Neo, studsar han glatt ur bilen och blir överlycklig när han inser att det finns människor som är intresserade av HONOM.
Neo visar sin uppskattning genom att studsa på oss och hälsa i våra händer med sina tänder mycket entusiastiskt. Detta är typiskt för Neo när han träffar bekanta eller människor som tar kontakt med honom och för att dämpa honom brukar matte ge honom en kamptrasa att hålla i när det kommer besök. Personer som ignorerar Neo, bevärdigas inte med en blick.Neo går fint på löst koppel men kan kasta sig mot en trevlig människa som tagit kontakt, en möjlig leksak eller något annat intressant. Det var en trevlig eftermiddag, och mer information om labben Neo finns att läsa på hemsidan. Han bor kvar i sin befintliga familj på Öland i väntan på rätt hem.

 

Vicki Holgersson

Har sedan mer än 20 år levt med vinthundar (mestadels whippet) och den tvåbenta familjen i det lilla röda huset, på landet i södraste Småland strax utanför Tingsryd. Just nu finns 8-åriga whippen Beppe och 4 åriga saluki-fröken Nova i huset. Sonen som flyttat hemifrån tog whipparna Bisse och Signe med sig därför är huset just nu ovanligt hundtomt. I familjen finns även shettisar och får. Vi brukar säga att vi bor i hundarnas hus och vår vardag anpassas efter hundarnas behov. Vi har av och till varit engagerade i Svensk Whippet Sprint, där hundarna kan få jaga trasan och vid enstaka tillfällen händer det att vi besöker en utställning. Vicki arbetar med punktinsatser inom Hittehund och då främst med fotografering samt beskrivningar av hundar som ska omplaceras eller vid hembesök hos redan omplacerade hundar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *