Hembesök hos Tigra!

En solig lördag i Augusti åkte jag för att hälsa på Tigra i hennes nya hem. DSC_0351_1När jag kliver ur bilen vid den lilla söta stugan i fritidshusområdet de bor i möts jag av en översvallande glad och öppet välkomnande Tigra. Idel kärlek och pussar får jag, ingen som helst vaksamhet mot denna främling som kommer in på hennes territorium.

Jag upplever Tigra som en mycket trygg och välmående, mjuk tjej och hon matchar sin nya matte väl. Pirjo är lika mjuk och rar som Tigra (fast till skillnad från Tigra får jag inte en massa pussar från Pirjo, men väl samma varma mjuka välkomnande känsla :)) och de verkar ha funnit varandra väl.

Vi fikar och Tigra gör lite med favoritgodiset morot som belöning. Sen tar vi en liten promenad i området så jag får uppleva lite av deras promenadvägar i skogen och Tigra gick fint med oss vid sidan hela tiden, förutom vid ”nr 2” som hon inte vill göra vid vägkanten, utan som fin dam helst vill göra lite i skymundan en liten bit (men inte utom synhåll) in i skogen.

DSC_0353_1Tyvärr kunde mitt besök inte bli så väldigt långt då mina egna hundar fick stanna hemma vid detta besök, så vi tog inte någon av de lite längre vägarna till vattnet som de brukar ta varje dag.. Matte berättade att Tigra älskar att bada då de är vid vattnet.

Jag fick verkligen en varm känsla både från Pirjo och Tigra och fick inbjudan att komma tillbaka igen. De verkar också ha en fin kontakt med tidigare ägare vilket kändes värdefullt främst för barnen i tidigare familjen, men självklart även både för föräldrar och för nya Matte. Det värmer i hjärtat att man kan komma fram till så fina lösningar som fungerar för alla parter, inklusive djur, när tillvaron förändras i en familjs liv.

 

Tidigare uppdatering om Tigra, skriven av nya matte Pirjo i slutet av juli:

Idag har Tigra bott hos mig i sju veckor, och det är de bästa sju veckorna i mitt liv på mycket länge…
Tigra är en helt underbar tjej, och hon har funnit sig väl tillrätta här i sitt nya hem och hon kommer mycket bra överens med kissekatterna Mozart & Zorro. De brukar turas om att gå med på promenader med Tigra & mig, och Tigra tycker det är jättekul!
Tigra har också fått flera nya hundkompisar, en av dem är Bamse och han är en Pyrensenner. Han ägs av min lillebror Timo och hans sambo Catarina.
Varma hälsningar
Pirjo & Tigra

Anna Bensryd

Anna, 43 år har under många år gjort punktinsatser för Hittehund och även flera gånger akut agerat fosterhem. Hembesök, uppföljningsbesök och att vara figurant vid foto och film är Annas gebit, som har stort hundintresse och delar sitt liv och hem med 3 omplaceringshundar, vinthunden Bisse, podencomixen Siri och den bedårande lilla italienska vinthunden Bon Bon. Privat jobbar bl a Anna som fitnessinstruktör och kör inspirerande pass i bla bodypump på olika gym inom SATSkedjan samt arbetar heltid så det finns alltid många järn i elden - men ofta även tid för Hittehund! Anna bor ensam med hundarna i ett hus mitt i de sörmländska skogarna, och är en viljestark verbal ordpolis! ;)

1 kommentarer till “Hembesök hos Tigra!

  1. Jag avundas verkligen Er som har möjlighet att ta så väl emot andras hundar som de av olika anledningar inte kan behålla. SJälv kunde jag inte efter min makes hastiga bortgång inte behålla min vår älskade rottweiler då min egen hälsa är vacklande och jag inte orkade ge henne den motion hon behövde. Det var vår tredje rottweiler, som vi hade och tänkt ha mycket trevligt tillsammans med men ödet ville tyvärr annorlunda och jag är nu helt ensam och saknar min Nalla oerhört, men jag har också fortsatt kontakt med hennes nya matte och husse och ser och hör av dem med jämna mellanrum. Ett underbart par som verkligen kan hundar av den rasen och hon kunde inte ha fått ett bättre hem. Det syns att hon trivs och det var det främsta jag hade för ögonen när jag kände att jag själv inte orkade längre. Jag tackar verkligen hitta hund. nu för deras hjälp att hitta rätt hem för alla de hundar, som av olika anledningar inte kan stanna dit de en gångit kommit som familjemedlemmar. Ni är guld värda.Jag saknar min älskade vän men är lycklig över att hon fått det bra hos andra. Många kramar till alla de som verkligen öppnar sina hem för våra vänner och familjemedlemmar, hundarna.
    Doris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *