Hjälp till med sökinsats på lördag i Stockholm, bortsprungen sheltievalp!

12931152_10207182240688040_3026235726534430312_nUppdat: Tack till alla som hörsammat vår vädjan och hjälpt till. Luna är tyvärr funnen död idag söndag 10 april.

Hej alla följare, volontärer, hundägare och medarbetare! Föreningen Hittehund vill sprida information och uppmana er som kan delta att hjälpa till på lördag i en massiv sökinsats på lördag kl 10 och kl 20 i Nackareservatet i Stockholm.

https://www.facebook.com/events/1043747185683179/

Kl 10 och kl 20 lördag 9 april är det ett storsök efter den bortsprungna lilla sheltievalpen Luna som har varit på egen tass i Björkhagen/Nackareservatet ända sedan 31 mars. Hon blev rädd för en annan lös hund och flydde i panik, och har varit synlig sedan dess, senast i söndags, men är rädd och kommer inte fram till människor.

Den här veckan har volontärer inom Hittehund och många andra frivilliga, hundens ägarinna, hundens uppfödare och många många frivilliga sökt efter Luna, och tapetserat området med efterlysningslappar. Dock är Nackareservatet väldigt vidsträckt och snårigt och det är svårt att få en överskådlig bild av området, och en liten valp kan förflytta sig snabbt när så krävs.

Nu på lördag kl 10 och kl 20 anordnas två stora sök, och det är då viktigt att så många personer som möjligt ställer upp eftersom det är så stora ytor som behöver sökas igenom, det krävs minst 300 personer.

Jag förstår om just DU inte kan, men var då hjälpsam genom att sprida evenemanget. Du kan gå in på evenemanget och i din tur bjuda in dina vänner och uppmana dem att sprida detta till sina vänner. Många är vi hundägare och kan förstå mattes oro, hon vill inget hellre än att få tillbaka sin hund.

Jag (Christine, ordförande för Hittehund) kommer personligen ha möjlighet att delta i söket kl 10, kommer förmodligen utan någon av hundarna då de behöver vila efter massiva vandringar senaste veckan. Jag rekommenderar bekväma skor som klarar lite vattenpölar, och stabila byxor som man lätt kan röra sig i terrängen. Det ska bli sol och inte vara så blåsigt, och många är lediga om helgen, så jag hoppas innerligt ni vill styra om era planer på lördag, någon av tiderna för att förena hund med matte. Det krävs även observatörer som finns stilla på en plats.

Läs mer om Luna här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22572577.ab
http://mitti.se/hela-skarpnack-letar-efter-valpen-luna/
DELA GÄRNA INLÄGGET!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *