Uppföljning av Hittehund´s Nicko!

nickotrim

Förra sommaren fick en veterinär i Uppsala in en bokning av en hund, en cockerspaniel som skulle avlivas.

Nicko var fullt frisk men överviktig och ovårdad i pälsen eftersom cockern är en ras där man regelbundet behöver sköta om pälsen. Denna fantastiska veterinär hade civilkurage nog att vägra att avliva Nicko, och ringde ett samtal till Sibylle som är mångårigt aktiv inom djurskydd av hemlösa katter, som i sin tur ringde Hittehund innan hon åkte till veterinären för att hämta Nicko. nick6

Under några veckor bodde Nicko hos Sibylle tillsammans med alla katter, innan vi fick mail ifrån Bengt som bodde ensam efter att ha förlorat både sin fru och sin tidigare cocker. Han bodde själv i en rymlig villa med strandtomt och var pensionär, vilket matchade Nicko bra som själv var medelålders.

 

Vi hade då fått hjälp med Nickos päls och kunde lämna ifrån oss en vältrimmad mer välskött Nicko. Numera sköter Bengt Nickos päls själv och de åker på många utflykter runt om i landet i husbil och har blivit ett riktigt radarpar. Man blir så glad för Nickos skull, och att veterinären gjorde sig besvär att kontakta Hittehund. Nicko bodde i en 11barnsfamilj och där de hade köpt en schäfertik som inte fungerade tillsammans med honom, och då var den enkla utvägen att avliva Nicko. Tyvärr finns det alltför många hundar som avlivas på löpande band, som inte får samma chans som Nicko fick genom Hittehund.

Nu har det gått ett år och Bengt är så glad för Nicko. Vi fick precis nya bilder där Bengt berättar:

”Här är allt toppen, Nicko och jag har det fint, nick1blivit mysvovve, en fin vän, vi har det så bra. Var en resa till Skåne, Ystad bland annat där vi bodde direkt vid havet. Nicko tyckte det var mysigt men ville inte bada, men på stranden gick det bra. Idag ska han klippas, det brukar gå bra, jag gör det själv, men nu när han såg förberedelserna så stack han och gömde sig, jag går leta… Du och Sibylle får ha så mycket tack att jag fick en mysig och snäll hund! Hälsningar från Morgongåva Hunden och jag.”

nick8


					

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *