Vila i frid, Hittehund´s Diesel!

IMG_2560Matte Daisy berättar: Jag har fått ta det svåra beslutet att låta Diesel få somna in. Detta efter att hans artros gjorde honom mer halt samt att han till slut fick svårt att komma upp från golvet. Artrosen satt på högre fram och orsakade att han fick i det sista jobba med hela kroppen för att förflytta sig. Efter att ha kämpat nu de sista månaderna där hans artros accelererade snabbt, såg jag hur jobbigt han tyckte det var, trots detta behöll han sitt gosiga humör men sov mesta av tiden, kom inte till dörren och hälsade oss välkomna hem längre utan vi fick gå till honom.
En otroligt kärleksfull hund som satte sin prägel på vår familj, han utsåg mig som sin ledare och älskade allt vi tog oss för. 5 st kurser i allmänlydnad gick vi och tre kurser i Rallylydnad och han älskade att vara med på alla.
Han gjorde utifrån sin personlighet det han ansåg var nödvändigt i varje moment, jag har fått utveckla mig själv som hundförare då han ville ha ett stort engagemang för att vara med på de kurser vi gick och framför allt de moment vi gjorde.
IMG_2572Alla våra kurser blev han älskad av alla kursdeltagare och kursledare de tyckte att han var så otroligt charmig och gosig, fastän jag fick kämpa med att få honom att göra vad vi skulle.
Jag och Diesel tävlade på vanlig lydnad i klubbmästerskap och kom på andra plats. Vi tävlade i Rallylydnad och blev diskade en gång för att han kissade på banan och den andra gången var han inte på humör vi fick på två skyltar 19 minuspoäng….
Diesel älskade att vara med mig han älskade att promenera i skogen och få lufsa, han älskade allt vi gjorde tillsammans bara han fick vara med. Svampplockning, fika, bara vara….
Hans underbara bruna ögon kunde man bara drunkna i. Så kärleksfull.
Han kunde snarka som en hel timmerhuggare-  vi saknar hans tassar på vårt golv, jag saknar hans nos på morgonen när han kom och ville mysa när klockan ringde. Det är tomt efter Diesel.
Jag vet inte hur många gånger jag fått ringa efter skjuts hem när han vägrat att gå mer på våra långa promenader, alla har fått ställa upp och hämta oss 🙂
Diesel var i Borås på Hundens dag och representerade Hittehund, han fick på ditresan magproblem och således fick vi avbryta tidigare för att åka och handla medicin.
IMG_2628
Varje aktningsvärd St.Bernhard måste ha en kagge, så hade givet Diesel en också 🙂
Diesel var en expert på att softa och vila 🙂
här följer följer fler sovplatser …..

IMG_2217

20131207_064106Det tog tre månader för Diesel och katten pysen att kunna sova tillsammans i soffan, sängen eller deras egna bädd.

 

Han älskade att gå i det mest leriga och blöta på promenaderna, han älskade snö och kunde hålla på och rulla sig i flera minuter….

Diesel tog med sig en bit av mitt & familjemedlemmarnas hjärtan när han vandrade över regnbågsbron, han kommer alltid att finnas i våra hjärtan, i våra minnen. Saknaden är enorm efter honom, tårarna rullar ner på mina kinder när jag skriver och minns alla upptåg och promenader, träningar och kurser, när jag lägger in bilder och ser hans underbara personlighet, hans hängivenhet till oss.

IMG_2573

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *