Klart hunden ska ha glass!

Nu har värmen slagit till på allvar, och många hundar blir lite flämtiga och varma, precis som vi. Ett enkelt sätt att både få dem att dricka, samt att svalka ned dem en smula, är att på ett billigt sätt tillverka egen fylld isglass. Därför får du här ett recept att följa, i några enkla steg.

Skål med vattenTa fram en skål, en plastmugg, en grund lunchlåda eller någon annan produkt av plast som klarar att frysas, den fyller du till en fjärdedel med vatten. Om man vill lyxa till det ordentligt använder du nedsvalnad osaltad buljong efter att ha kokat kött eller kyckling, annars vanligt vatten. Lägg in den i frysen en stund, så har du strax ett första lager med is.

Ta ut lådan och på det första islagret häller du valfritt smaskigt innehåll. Det ska vara något din hund uppskattar. Inte tråkigt torrt hundgodis, utan intressanta saker, så som kokt köttfärs, kokt kyckling, korv, skinka, ost, blodpudding….

Isglass för hundEfter en stund i frysen har du nu skapat ett skyddande islager med ett lager god fyllning, och nu är det dags för lager 2, med en annan smak.
Här använder jag tärnad salladskyckling till nästa lager. När det fryst fast i botten tar jag ut lådan från frysen och häller på ännu lite vatten så båda fyllningarna finns längst in i iskakan.

Isglassen är klar! Du kan lätt göra flera fyllningar, smaker och former samtidigt. Ofta tycker barn det är en rolig sysselsättning, och du har fördelen av att ha färdiga isglassar till din hund i frysen eftersom detta är något du kan göra samtidigt som du ändå är hemma och gör något annat.

Isglass med kycklingMitt i den heta sommarvärmen kan du servera, förslagsvis utomhus, på en handduk eller en matta, eftersom det kan bli lite slaskigt. Dessa isglassar är även väldigt bra att ta med insvept i en plastpåse om du är inne i stan eller tar med hunden på en utflykt. Mina hundar får glassarna serverade både hemma och under promenad.

Det är även lite härngympa och aktivering, att gnaga sig fram till salladskycklingen!

Eftersom hundarna i värmen blir nedsvalkade genom trampdynorna kan man även köpa en enkel barnpool till terrassen eller trädgården.

Katter behöver också kylda drycker om sommaren, så lite kattmjölk nedkyld i isvatten är lyxigt även för dem!

 

Ida

Ida bor i Stockholm med sin hund Alice. Tillsammans tycker de om att träna personspår och simma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *